Blesk zasiahol v Drážďanoch desať ľudí, dvoch museli oživovať

NETKY.SK • 21 Máj 2024, 09:08 • 2 min
Blesk zasiahol v Drážďanoch desať ľudí, dvoch museli oživovať

DRÁŽĎANY - Zásah blesku si v pondelok (20. 5.) v podvečer v Drážďanoch vyžiadal desať zranených, z ktorých dvoch museli záchranári oživovať. Štyria zranení zostávajú v ohrození života, informovala agentúra DPA a rozhlasová a televízna stanica MDR.

slovakia

left justify in out

Blesk zasiahol trávnatú oblasť pri Labe neďaleko centra saskej metropoly počas búrky po 17.00 h. Na miesto potom dorazili desiatky záchranárov a tiež vrtuľník.

„Keď sme prišli na miesto zásahu, vyzerala situácia tak, že na zemi ležali štyria ľudia. Dvom sa zastavil krvný obeh. Museli sme ich okamžite resuscitovať,“ opísal hovorca záchranárov Michael Klahre, podľa ktorého vyhlásili stav veľkého počtu zranených, ktorý umožňuje postihnutých dostať čo najrýchlejšie do nemocníc. V zdravotníckych zariadeniach skončilo všetkých desať zranených.

Medzi zranenými, ktorí sú vo veku 26 až 41 rokov, je sedem mužov a tri ženy. Dvaja muži, ktorých zdravotníci museli oživovať, majú 27 a 30 rokov.

Ľudia, ktorí nie sú v ohrození života, sa podľa médií sťažovali na typické príznaky po zásahu bleskom, ako je brnenie končatín. Záchranári apelovali na to, aby zdravotnú starostlivosť v prípade ťažkostí okamžite vyhľadali aj všetci ostatní ľudia, ktorí sa na mieste nachádzali.

Ako presne k nešťastiu došlo, vyšetruje polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / ČTK, Foto: sme.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies