Fakturujete vo Worde? Vymeňte ho za inteligentný fakturačný program

NETKY.SK • 9 Jún 2022, 10:42 • 2 min
Fakturujete vo Worde? Vymeňte ho za inteligentný fakturačný program

Vzory faktúr na stiahnutie bývajú plné chýb a navyše nevyzerajú dvakrát reprezentatívne. Ak fakturujete vo Worde, zvážte prechod na niektorý z fakturačných programov, ktoré obvykle ponúkajú základné funkcie zadarmo. Výhody oproti Wordu zistíte v článku.

slovakia

left justify in out

Faktúry vyzerajú lepšie


Vo fakturačnom programe si vyberiete z prednastavených šablón tú, ktorá sa najviac hodí k vášmu podnikaniu. Nastavíte si jej farby a môžete na ňu pridať logo, podpis alebo odtlačok pečiatky. Faktúra tak pôsobí profesionálne a prehľadne. V niektorých programoch na ňu môžete pridať aj QR kód, ktorý zákazníkovi urýchli platbu.

 

Všetky doklady na jednom mieste


S fakturačným programom nemusíte mať faktúry v priečinkoch v počítači, ani ich nemusíte hľadať v e-maili. Veľká časť fakturačných programov beží v cloude, takže sa k faktúram dostanete odkiaľkoľvek. Odporúčame zvoliť si program na faktúry od overeného výrobcu, ktorý sa postará o to, aby boli vaše faktúry v cloude v bezpečí.

 

Faktúry sú legislatívne v poriadku


Fakturačný program dohliadne, že je obsah vašich dokladov v poriadku. Ak napríklad vystavujete zálohovú faktúru, skontroluje, či ste uviedli všetky údaje, ktoré predpisuje zákon. Časť údajov navyše vyplní za vás. Väčšina fakturačných programov si poradí aj s faktúrami platiteľov DPH – skontroluje číselné rady, sadzby dane a ďalšie údaje, ktoré predpisuje legislatíva.

 

Zrýchli komunikáciu s účtovníčkou


Ak spolupracujete s účtovníčkou, jednoducho jej do fakturačného programu dáte prístup a ona si sama stiahne vaše doklady na zaúčtovanie. Alebo fakturačný program prepojíte s jej účtovným programom. V oboch prípadoch sa vyhnete fyzickému odovzdávaniu dokladov a zbytočným schôdzkam.

 

Rýchlejšie vystavovanie faktúr

 

S kvalitnou fakturačnou aplikáciou vystavíte faktúru pomocou pár kliknutí. Program totiž veľkú časť údajov na faktúre vyplní za vás, napríklad údaje o odberateľovi stiahne z adresára alebo z registra firiem. Takisto si v programe ľahko vytvoríte cenník, takže pri tvorbe faktúry nevypĺňate cenu ručne, ale iba kliknete na položky z cenníka. Vďaka tomu sa vyhnete chybám a preklepom.


Tip: Keď prechádzate z faktúr vo Worde alebo Exceli, vyskúšajte program na faktúry iDoklad. Je intuitívny, faktúru v ňom vystavíte do minúty, a ak nemáte viac ako 5 odberateľov, máte ho dostupný zadarmo a bez časového obmedzenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies