Bláznivé VIDEO: Driftujúci kamión!

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 19:00 • 2 min
Bláznivé VIDEO: Driftujúci kamión!

LONG BEACH – Drift je športová disciplína v jazde riadeným šmykom, v ktorej sa používajú predovšetkým automobily so zadným náhonom. Ale driftovanie s nákladiakom v prístave plnom prepravných kontajnerov je čisté bláznovstvo. Známy pretekár Mike Ryan však dokazuje, že ide o aj o dokonalé kaskadérske umenie.

slovakia

left justify in out

Ľudia z tímu Banks Power, ktorý sa zaoberá špičkovými výkonovými úpravami dieselových motorov a najmä nákladných ťahačov, dostali bláznivý nápad, ako zreprodukovať populárnu Gymkhanu Kena Blocka v štýle „na veľkosti záleží“.

 

Za volant upraveného monštra – turbom, kompresorom a metanolom dopovaného ťahača Freightliner – sa posadil skúsený pilot z legendárnych amerických pretekov do vrchu na hore Pikes Peak – Mike Ryan. Vo videu okrem jeho skúseností a kaskadérskych zručností účinkuje aj driftujúci Nissan 240SX, ktorý sprevádza vyčíňajúci kamión v tandeme, a Ford Crown Victoria jazdiaci na dvoch kolesách. Mimoriadne zábavné a dych vyrážajúce video je korunované skokom Freightlinera „ponad“ pás zaparkovaných Smart Fortwo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies