BlackBerry prepustí 200 ľudí na Floride a v kandskej provincii Ontário

NETKY.SK • 6 Február 2016, 13:10 • 2 min
BlackBerry prepustí 200 ľudí na Floride a v kandskej provincii Ontário

TORONTO - Kanadský výrobca softvéru a mobilných telefónov BlackBerry zruší 200 pracovných miest vo svojom sídle v provincii Ontário aj na Floride.

slovakia

left justify in out

Cieľom tohto kroku je znížiť náklady. Firma totiž prechádza procesom konsolidácie a chce sa v budúcnosti zamerať viac na podnikanie v oblasti softvéru. Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.

 

BlackBerry na otázky novinárov odpovedal e-mailom, ale odmietol uviesť, koľko percent z jeho zamestnancov príde o prácu. Na konci februára 2015 firma zamestnávala 6225 ľudí.

 

Podľa Bloombergu sa chystá už tento mesiac prepustiť 75 ľudí vo svojej prevádzke v Sunrise na Floride. A "malý" počet zamestnancov príde o prácu i v meste Waterloo v provincii Ontário.

 

BlackBerry zaznamenal v 3. kvartáli (do konca novembra 2015) svojho finančného roka 2015/16 stratu vo výške 89 miliónov USD (79,45 milióna eur).

 

Firma sa snaží znížiť náklady a zamerať sa na ziskovejšie odvetvia, keďže jej tržby z predaja smartfónov vytrvalo klesajú. V snahe znížiť svoju závislosť od predaja telefónov kúpila v júli 2014 tri softvérové spoločnosti vrátane Secusmart GmbH, ktorá poskytuje technológiu zameranú proti odpočúvaniu. Medzi jej klientov patrí aj nemecká kancelárka Angela Merkelová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies