Bittó Cigániková zo SaS s tvrdým odkazom hnutiu Borisa Kollára

NETKY.SK • 7 Júl 2022, 13:32 • 2 min
Bittó Cigániková zo SaS s tvrdým odkazom hnutiu Borisa Kollára

BRATISLAVA - Boris Kollár, predseda hnutia Sme Rodina, sa včera na margo vládnej krízy vyjadril, že ide o " psychiatriu", reakcia SaS na seba nedala dlho čakať.

slovakia

left justify in out

Strana SaS včera vypovedala koaličnú zmluvu. Od premiéra Eduarda Hegera očakáva jej nový návrh a tiež, že odvolá ministra financií Igora Matoviča z jeho postu. Matovič by tak prestal byť členom vlády. Ak premiér Heger nezareaguje tak, ako SaS požaduje do konca augusta, všetci saskárski ministri podajú demisiu. 

 

Predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár sa vyjadril, že chce, aby aktuálny spor v koalícii vyriešili tí, ktorí ho spôsobili. Hnutie zároveň deklaruje, že je pripravené pokračovať v spoločnom vládnutí do riadnych volieb, ale aj zahlasovať za predčasné voľby.

 

 

Viac sa dočítate tu: Sme rodina chce, aby spor v koalícii vyriešili tí, ktorí ho spôsobili

 

img

 

Výpočet

 

Toto vyjadrenie Borisa Kollára nenechalo chladnou Janku Bittó Cigánikovú, poslankyňu za SaS, ktorá šéfovi Sme Rodina poslala tvrdý odkaz. Poslankyňa SaS Jana Bittó Cigániková tvrdí, že problémový nie je iba Igor Matovič. Podľa nej sa viacerí koaliční poslanci nerozpakujú pravidelne a ostentatívne hlasovať za návrhy opozičných kolegov.

 

„Niekedy je to jeden poslanec, niekedy dva hlasy, inokedy celé kluby a už sme tu mali aj koordináciu poslancov Sme rodina a OĽaNO, vďaka čomu prešiel zákon poslanca Šimka, ktorý prišiel do NR SR na kandidátke ĽSNS,“ napísala Bittó Cigániková.

 

img

 

Počty

 

Janka Bittó Cigániková spolu s kolegami taktiež narátala všetky porušenia koaličnej zmluvy zo strany OĽaNO ale i Sme Rodina.

Podľa výpočtov liberálov by malo byť takýchto porušení Koaličnej zmluvy až 581.

 

Sme rodina údajne hlasovala za návrhy fašistov 205-krát. Za návrhy Smeru to bolo 78 ráz, za tie z dielne Hlasu zas 47. Dohromady hlasovalo hnutie Borisa Kollára za návrhy mimo koalície 330-krát. OĽaNO zas podľa spomínaných výpočtov za návrhy opozície hlasovalo 189-krát.

 

img

 

Odkaz Kollárovi 

 

„Pozdravujem Sme rodina, ktorí sa tvária, že sa ich to netýka. Pritom majú najviac porušení a prechádza im to len preto, lebo poslušne hlasujú za každú Igorovu narýchlo kvasenú hlúposť,“ odkázala Borisovi Kollárovi na sociálnej sieti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies