V putách skončil lekár, ktorý obchodoval s PN-kami. Tie mal predávať aj aktívnym policajtom

NETKY.SK • 17 December 2020, 19:37 • 2 min
V putách skončil lekár, ktorý obchodoval s PN-kami. Tie mal predávať aj aktívnym policajtom

MICHALOVCE - Počas protikorupčnej akcie s krycím názvom Pierce zadržala NAKA všeobecného lekára, ktorý na východe Slovenska predával potvrdenia o práceneschopnosti.

slovakia

left justify in out

"Policajti NAKA vlastnou operatívnou činnosťou a následným vyšetrovaním zistili, že má dochádzať ku korupcii v súvislosti s vystavovaním potvrdení o práceneschopnosti,“ uviedla polícia na sociálnej sieti Facebook.

 

Podľa zverejnených informácií mal lekár, ktorý vykonáva svoju prax v priestoroch kasární na Užhorodskej ulici v Michalovciach, prijať najmenej 20 úplatkov od pacientov. Výmenou za vypísanie lístka a uznať osobu práceneschopnou mal prijímať úplatky vo výške od 10 do 20 eur.

 

Medzi uplácajúcimi však mali byť aj aktívni príslušníci Ozbrojených síl SR. „Vyšetrovateľ MUDr. J. J. spolu s ďalšími deviatimi osobami obvinil z korupcie. Lekára za zločin prijímania úplatku a deväť osôb za prečin podplácania,“ dodala polícia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies