Binance ponúka odmenu 250.000 dolárov za informácie o hackeroch

NETKY.SK • 12 Marec 2018, 18:00 • 2 min
Binance ponúka odmenu 250.000 dolárov za informácie o hackeroch

HONGKONG – Kryptoburza Binance ponúka odmenu vo výške 250.000 dolárov za informácie, ktoré by viedli k zatknutiu hackerov, ktorí sa 7.marca podieľali na prieniku do používateľských účtov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa oznámenia burzy odmenu dostane prvá osoba, ktorá poskytne informácie vedúce k zatknutiu páchateľov hackerského útoku v ktorejkoľvek jurisdikcii. Odmena bude vyplatená v kryptomene Binance Coin (BNB), ktorá sa obchoduje a používa na burze Binance. V prípade, že by k zatknutiu páchateľov viedlo viac nezávislých zdrojov informácií, tak sa celková odmena rozdelí medzi relevantné osoby.

 

img

 

Binance vo svojom vyhlásení zdôrazňuje dôležitosť spoločného úsilia pri riešení kriminality a neetického správania v krypto komunite: "Aby sme zabezpečili bezpečnú krypto komunitu, tak sa nemôžeme iba brániť. Musíme aktívne predchádzať všetkým pokusom hackingu ešte predtým, ako sa stanú. Napriek tomu, že hackerský útok proti burze Binance zo 7. marca nebol úspešný, bolo jasné, že išlo o rozsiahlu a organizovanú akciu. To je potrebné riešiť."

 

img

 

Okrem súčasnej odmeny burza vyčlenila 10 miliónov dolárov v kryptomenách, ktoré budú určené na budúce odmeny za informácie o akýchkoľvek hackerských pokusoch proti Binance. Podľa vyhlásenia Binance vyzvala ďalšie svetové burzy, aby sa k tejto iniciatíve pripojili: "Ochrana vašich prostriedkov je a vždy bola našou najvyššou prioritou!"

 

img

 

Používatelia burzy Binance upozornili na porušenie bezpečnosti po tom, ako vo svojich účtoch spozorovali nezvyčajné a neautorizované transakcie. Presná metóda, ktorú hackeri použili, zostáva nejasná, avšak niektorí používatelia si myslia, že sa mohli dostať k API kľúčom. To by vysvetlovalo, ako hackeri obišli dvojfaktorový autentizačný systém burzy Binance.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies