Binance je obvinená z presunu 400 miliónov dolárov z amerického partnera do obchodnej spoločnosti generálneho riaditeľa v tajnej schéme

NETKY.SK • 17 Február 2023, 13:47 • 2 min
Binance je obvinená z presunu 400 miliónov dolárov z amerického partnera do obchodnej spoločnosti generálneho riaditeľa v tajnej schéme

Nová správa ukazuje, že Binance presunula viac ako 400 miliónov dolárov od svojho údajne nezávislého partnera v USA do obchodnej firmy riadenej generálnym riaditeľom spoločnosti Changpeng Zhao.

slovakia

left justify in out

Viac ako 400 miliónov dolárov pretieklo z účtu Binance US v kalifornskej Silvergate Bank do Merit Peak, obchodnej spoločnosti prepojenej s CZ, počas prvých troch mesiacov roku 2021, podľa záznamov za štvrťrok, ktoré preskúmala agentúra Reuters.
Médiá informovali, že účet Binance.US bol zaregistrovaný pod názvom BAM Trading. Okrem toho záznamy ukazujú, že prevody do Merit Peak sa začali koncom roka 2020.
Stojí za zmienku, že americká Komisia pre cenné papiere a burzu začala vo februári 2022 vyšetrovanie potenciálnych prepojení medzi Binance.US a rovnakou obchodnou firmou, pričom skúmala vzťah medzi Binance.US a obchodnými spoločnosťami Sigma Chain AG a Merit Peak.
Hovorca Binance.US uviedol, že správa používa „zastarané informácie“ a že Merit Peak „neobchoduje ani neposkytuje žiadne služby na platforme Binance.US“. Tvrdila, že "len zamestnanci Binance.US majú prístup" k bankovým účtom americkej spoločnosti.
Agentúra Reuters dodala, že záznamy ukazujú, že vedúci pracovníci Binance.US vyjadrili obavy z odlivu, pretože prevody sa uskutočňovali bez ich vedomia.


Binance pod kontrolou regulačných orgánov


Ako bolo uvedené, americké úrady začiatkom tohto roka zaslali predvolanie americkým hedžovým fondom a spoločnostiam tvoriacim trh, ktoré obchodujú s Binance, a žiadali o záznamy o ich komunikácii s burzou.
Predvolania boli súčasťou rozsiahlejšieho vyšetrovania potenciálneho porušenia zákonov o praní špinavých peňazí najväčšou svetovou kryptoburzou, o ktorom Bloomberg prvýkrát informoval v júni minulého roka.
Podľa správy SEC tiež skúmala, či počiatočná ponuka mincí Binance jej tokenu BNB v roku 2017 bola neregistrovanou ponukou zabezpečenia.
Newyorské ministerstvo finančných služieb (NDFS) navyše vyšetruje Paxos kvôli jeho stablecoinu BUSD pod značkou Binance.

SEC dokonca pohrozila spoločnosti súdnym konaním kvôli jej vydaniu tokenov BUSD. Agentúra argumentovala tým, že BUSD sa považuje za neregistrovaný cenný papier.
Medzitým Binance nedávno zverejnila blogový príspevok s názvom „Building Trust in the Crypto Ecosystem“, v ktorom burza hovorí, že aktíva zákazníkov „by sa mali používať iba spôsobmi, ktoré zákazníci výslovne povolili."

 

Originál článku v angličtine si môžete prečítať tu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies