Bill Cosby zažaloval ďalšiu údajnú obeť sexuálneho napadnutia

NETKY.SK • 18 Február 2016, 09:44 • 2 min
Bill Cosby zažaloval ďalšiu údajnú obeť sexuálneho napadnutia

PHILADELPHIA - Americký herec Bill Cosby zažaloval Kanaďanku Andreu Constand, ktorá tvrdí, že ju v roku 2004 sexuálne napadol.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra štátu Pennsylvania 78-ročného predstaviteľa Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 - 1992) v tomto prípade vlani 30. decembra obžalovala. Cosby podal svoju žalobu v zapečatenej forme ešte 1. februára na federálnom súde vo Philadelphii, no sudca Eduardo Robreno zverejnil jej obsah až v stredu.

 

Herec okrem Constand zažaloval aj jej matku, jej právničky Dolores Troiani a Bebe Kivitz ako aj spoločnosť American Media, ktorá vlastní magazín National Enquirer. Dôvodom žaloby je podľa Cosbyho porušenie mimosúdnej dohody, ktorú s Constand uzavrel v tomto prípade ešte v roku 2005.


Andrea Constand, bývalá zamestnankyňa Temple University, tvrdí, že jej predstaviteľ Cosby v januári 2004 u seba doma hodil do pitia sedatíva a následne ju sexuálne zneužil. Komik potom v roku 2005 pod prísahou vypovedal, že si v minulosti zadovážil sedatíva s úmyslom podať ich ženám, s ktorými si chcel užiť sex. Jednou z podmienok výpovede však malo byť, že prokuratúra nebude Cosbyho stíhať.

 

Súčasný prokurátor Kevin Steele však herca v decembri obžaloval, na čo Cosby zareagoval žiadosťou o zrušenie obžaloby. Túto žiadosť však súd zamietol s tým, že výpoveď bývalého prokurátora Brucea L. Castora o prísľube z roku 2005, že Cosbyho v tejto súvislosti nebude stíhať, nie je dôveryhodná. Komik, ktorému v prípade uznania viny hrozí až desaťročný trest odňatia slobody, sa voči verdiktu odvolal.


William Henry Cosby Jr. účinkoval okrem spomínaného sitkomu Show Billa Cosbyho aj v seriáli I Spy (1965 - 1968), v prvých dvoch sezónach projektu The Electric Company (1971 - 1977), v Cosbyho prípadoch (1994 - 1995), sitkome Cosby (1996 - 2000) či v snímke Otec je duch (1990). Venuje sa aj hudbe, na konte má albumy ako napríklad Silver Throat: Bill Cosby Sings (1967), At Last Bill Cosby Really Sings (1974) či Bill Cosby Presents The Cosnarati: State Of Emergency (2009). Herca obvinilo zo sexuálneho napadnutia viac než 50 žien, pričom s viacerými z nich sa momentálne súdi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies