AKTUALIZOVANÉ Tillerson zostáva na poste ministra zahraničia

NETKY.SK • 30 November 2017, 19:05 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Tillerson zostáva na poste ministra zahraničia

WASHINGTON - Biely dom rokoval o výmene ministra zahraničia USA. Informuje o tom agentúra AP s odvolaním sa na dvoch vládnych úradníkov, ktorí s ňou komunikovali pod podmienkou anonymity.

slovakia

left justify in out

Podľa nich mal súčasného šéfa americkej diplomacie Rexa Tillersona nahradiť riaditeľ Ústrednej spravodajskej služby (CIA) Mike Pompeo.


O možných personálnych zmenách v tíme národnej bezpečnosti sa už skôr vyjadrili viacerí vysokopostavení vládni úradníci ako aj ďalšie osoby oboznámené s dianím v Bielom dome. Podľa nich by mal Pompea na poste šéfa CIA nahradiť arkansaský senátor Tom Cotton. Jeho kancelária túto informáciu nekomentovala.

Americký minister zahraničia Rex Tillerson však zostáva vo svojej funkcii. Oznámila hovorkyňa Bieleho domu Sarah Huckabee Sanders, ktorá reagovala na skoršie správy médií o jeho možnom odchode. Podľa nej v tomto momente nemajú "žiadne oznámenia týkajúce sa personálnych zmien". Dodala tiež, že Tillerson pokračuje na čele rezortu zahraničia.

 

Americké médiá vo štvrtok informovali, že Biely dom zvažuje výmenu na poste šéfa americkej diplomacie. Tillersona by mal podľa niektorých zdrojov nahradiť riaditeľ Ústrednej spravodajskej služby (CIA) Mike Pompeo.Toho by zase na čele CIA mal vystriedať arkansaský senátor Tom Cotton. Podľa denníka The New York Times by mal Biely dom uskutočniť personálne zmeny v priebehu niekoľkých týždňov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies