REPORTÁŽ Anka Gaja-Gajová chce svojím detským projektom pomôcť deťom, aby sa nebáli uja doktora

NETKY.SK • 30 Január 2022, 10:00 • 2 min
REPORTÁŽ Anka Gaja-Gajová chce svojím detským projektom pomôcť deťom, aby sa nebáli uja doktora

Túto košickú interpretku poznáme pod dvomi menami. Ako Anka Gaja Gajová spieva pre dospelých a ako UsmievAnka pre deti. Jej partnerom v tomto projekte je Zvedavko a spolu už urobili niekoľko krásnych, tematicky vydarených cédečiek.

slovakia

left justify in out

 

 

My sme sa s ňou stretli pod zasneženými tatranskými končiarmi v Národnom ústave tuberkulózy, pľúcnych chorôb a hrudníkovej chirurgie vo Vyšných Hágoch, kam obaja chodievame na vyšetrenia. Anka sa ani napriek opakovaným liečebným pobytom nevzdáva a stále tvorí.

 

img

Speváčkine vystúpenia pre deti majú výchovno-zábavný charakter.

 

Málokto vie, že je matkou troch vlastných detí a adoptovaného Tomáška, o ktorom hovorí: „Nenarodil sa z môjho bruška, ale z môjho srdiečka.“ Tomáško ju, tak ako všetky zvedavé deti, neraz zaskočí svojimi otázkami. Akými, prezradí vo videu

 

Okrem spevu vyštudovala Anka ošetrovateľstvo na vysokej škole v Prešove. Nadobudnuté skúsenosti v tomto odbore zúročuje v čase kovidu v miestnych MOM-kách. A popritom, ako sme už spomínali, tvorí. Tento rozhovor sa, symbolicky k téme, uskutočnil v pracovni, v kresle primára docenta Ivana Soloviča, tohoto najvyššie položeného liečebného ústavu na Slovensku.

 

img

Deti sa učia rozoznávať farby.

 

Reč je totiž prioritne o najnovšom speváčkinom projekte S UsmievAnkou za zdravím. Set, ktorý je už v predaji obsahuje niekoľko súčastí.

 

„Cédečko s pesničkami na zdravotné témy, MaľovAnku s textami piesní, pretože CD obsahuje aj karaoke verzie, aby si ich deti mohli zaspievať aj samé, a zdravotno-výchovnú rozprávku Kristy Bendovej Čudná torta o chlapčekovi, ktorý veľa papal a ako sa mu podarilo schudnúť,“ predstavuje autorka obsah balíčka.

 

img

 

img

 

Okrem toho nám speváčka prezradila, že už teraz pracuje na retro vianočnom CD, na ktorom sa okrem nej podieľali Petra Maxin, člen činohry Štátneho divadla v Košiciach Juraj Kotuľ, detský spevácky zbor operný spevák Jaroslav Dvorský.

 

CD S UsmievAnkou za zdravím si môžete kúpiť priamo u Anky  a teraz ho dokonca vyhrať s Netkami na Facebooku aj Instagrame.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies