Biely dom žiada od Kongresu 29 miliárd dolárov na odstraňovanie škôd po hurikánoch

NETKY.SK • 5 Október 2017, 10:36 • 2 min
Biely dom žiada od Kongresu 29 miliárd dolárov na odstraňovanie škôd po hurikánoch

WASHINGTON - Administratíva amerického prezidenta Donalda Trumpa požiadala Kongres o 29 mld. USD na financovanie pomoci, obnovy a na uhradenie poistných nárokov po záplavách po tom, ako krajinu zasiahla séria hurikánov.

slovakia

left justify in out

Žiadosť ráta s vynaložením 16 mld. USD na uhrádzanie poistných nárokov po záplavách a s poskytnutím 13 mld. USD Federálnemu úradu pre riešenie krízových situácií.

Stredajšia žiadosť znamená, že náklady na odstraňovanie škôd po tohtoročnej hurikánovej sezóne v USA stúpnu na približne 44 mld. USD. Konečný odhad je však ešte vzdialený, keďže hodnotenie škôd v Portoriku môže nejaký časť trvať. Riaditeľ úradu Bieleho domu pre rozpočet Mick Mulvaney pri oficiálnom predkladaní žiadosti pred poslancami povedal, že federálny program poistenia škôd pri záplavách "nie je naprojektovaný na to, aby zvládal také katastrofické škody ako sú tie, ktoré spôsobili hurikány Harvey, Irma a Maria".

Mulvaney navrhol balíček zmien, ktorý by okrem iného umožnil vláde nepoisťovať majetok postihovaný záplavami opakovane. Líder demokratov v Kongrese Chuck Schumer žiadosť o financie podporil, ale naznačil nesúhlas s vládnym návrhom obmedzenia poisťovania pred záplavami.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies