Biatlon-SZU: Paulína Fialková získala bronz

NETKY.SK • 25 Január 2015, 14:41 • 2 min
Biatlon-SZU: Paulína Fialková získala bronz

OSRBLIE - Slovenská biatlonistka Paulína Fialková získala v individuálnych pretekoch žien na 15 km na svetovej zimnej univerziáde v Osrblí bronzovú medailu.

slovakia

left justify in out

Dosiahla čas 48:11,1 min a nebyť dvoch trestných minút na záverečnej streleckej položke v stoji, stala by sa víťazkou. Celkovo mala na konte štyri trestné minúty, no zásluhou výbornému bežeckému výkonu zaostala za víťaznou Kazaškou Alinou Raikovovou (1 tr. minúta) len o 41,7 s. Ruska Jekaterina Avvakumovová na druhom mieste strieľala čisto, no Fialkovú predstihla iba o 9 s.

 

"Posledné dve chyby na stojke zamrzia, aj tie prvé dve. Nebyť čo i len jednej, mohla som sa tešiť zo zlata. Biatlon je nevyspytateľný šport, v tom je to krásne. Streľba to dokáže neuveriteľne zamiešať, aj keď si myslím, že bežecky to z mojej strany bolo dobré. Sama som prekvapená, pretože pred dvomi dňami som sa zobudila chorá a nemala som z toho dobré pocity. Nevedela som, ako budem bežať, ale vyšlo to, čo ma teší," povedala bezprostredne po pretekoch Paulína Fialková a vyzdvihla atmosféru v dejisku SZU: "Vidieť toľko ľudí v Osrblí ma teší ešte viac ako ten beh. Je to rarita. Beží sa tu úplne skvele, keď cítite domácu podporu. Nedá sa to ani opísať, ďakujem." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies