Biatlon: Hurajt i Kuzminová v Osrblí na stupni víťazov

NETKY.SK • 7 Február 2011, 08:48 • 2 min
Biatlon: Hurajt i Kuzminová v Osrblí na stupni víťazov

Biatlon: Hurajt i Kuzminová v Osrblí na stupni víťazov

slovakia

left justify in out

img

Úvodná disciplína druhého súťažného dňa v rámci 6. kola biatlonového IBU-Cupu v Osrblí priniesla znova dôvod k radosti pre priaznivcov slovenského športu. Bronzový olympionik z Vancouvru Pavol Hurajt predviedol ako jediný zo súťažného poľa 97 súťažiacich bezchybnú streľbu a v cieli šprintérskeho súboja mužov na 10 km skončil na 3. mieste.
Podobne ako v sobotu na vytrvalostných pretekoch na 20 km sa presadili nemeckí reprezentanti, keď víťazstvo si zopakoval Erik Lesser a druhý skončil jeho krajan Floriasn Graf. Z ďalších štartujúcich slovenských reprezentantov si ako jediný pripísal body do celkového súčtu IBU- Cupu Tomáš Hasilla, ktorý so štyrmi nepresnými zásahmi na strelnici a so stratou 4:11,2 min. si polepšil o sedem bodov.
Aj keď silný bočný vietor narobil poriadny "prievan" na strelnici, Hurajta tentoraz nezaskočil. Stálo ho to však drahocenné sekundy, ktoré strávil na palebnej čiare. "Mohol som streľbu absolvovať rýchlejšie, ale možno by ma to stálo aj dva nepresné zásahy," priblížil Hurajt dlhé pauzy pri svojom streleckom výkone.   Po bronzovej priečke olympionika Pavla Hurajta sa o príjemné nedeľné popoludnie v druhom súťažnom dni 6. kola IBU-Cupu v Osrblí postarali aj slovenské reprezentantky Anastasia Kuzminová a Jana Gereková. Olympiská víťazka a strieborná z Vancouveru Kuzminová po prvej streľbe s prehľadom viedla 57-členné súťažné pole žien v šprinte na 7,5 km, kde jej "vzorne" sekundovala na druhej priečke Gereková. Na druhej streleckej položke a následne aj tretej však obe minuli po tri terče a trestné okruhy pochovali nádeje na víťazstvo,. Za víťaznou Ruskou Anastasiou Tokarevovou (24:53,5 min.) zaostala tretia v cieli Kuzminová o 44,7 sek. a štvrtá Gereková o 59,2 sek. "Boli ťažké podmienky, trať bola po mužoch dosť rozbita a ten nepríjemný vietor odčerpával sily. V závere bola ešte šanca útočiť na 2. miesto, ale síl už na to nebolo," v krátkosti zhrnula v cieli svoje nedeľné účinkovanie Kuzminová, ktorá pripravila početnej diváckej kulise, podobne ako Hurajt, radostné chvíle pri slávnostnom oceňovaní, kde v v prvej šestici boli po čase dve slovenské reprezentantky. Ďalšie body do poradia IBU Cupu si pripísala ziskom 17. miesta najstaršia zo slovenskej reprezentácie Martina Halinárova, ktorá si k základnej vzdialenosti 7,5 km musela pridať 4 trestné okruhy za nezostrelené terče. Do bodovanej prvej štyridsiatky skončili v cieli aj ďalšie slovenské reprezentantky Natália Prekopová (26.), Ľubomíra Kalinová (31.), Michaela Schonová (39.) a Michaela Pančíková (40.).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies