Berlusconiho usvedčili ako spojenca zo stykov s mafiou

NETKY.SK • 10 Máj 2014, 07:09 • 2 min
Berlusconiho usvedčili ako spojenca zo stykov s mafiou

RÍM - Najvyšší taliansky trestný súd potvrdil usvedčenie dlhoročného spojenca expremiéra Silvia Berlusconiho z kontaktov so sicílskou mafiou, oznámila agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Kasačný súd so sídlom v Ríme v piatok odobril verdikt súdu nižšej inštancie, ktorý za údajné styky s mafiou vymeral Marcellovi Dell'Utrimu sedem rokov väzenia.
      

Dell'Utri (72) bol v minulosti členom talianskeho Senátu za stranu Silvia Berlusconiho a dlhé roky patril k jeho blízkym spolupracovníkom a poradcom.
      

V apríli tohto roku bol na základe medzinárodného zatykača zadržaný v libanonskom Bejrúte a Taliansko v súčasnosti pripravuje žiadosť o jeho vydanie. Podľa talianskych orgánov ušiel do zahraničia v snahe vyhnúť sa väzenskému trestu.
      

Rozsudok kasačného súdu môže otvoriť cestu k jeho extradícii z Libanonu. Právnici Dell'Utriho však avizovali odvolanie na Európsky súd pre ľudské práva v Štrasburgu.
      

Marcello Dell'Utri, ktorý pomáhal Berlusconimu pri jeho vstupe do politiky v roku 1993, popiera akékoľvek svoje styky so sicílskou mafiou. Odmieta tiež súvisiace podozrenia zo spojenia medzi zločineckým syndikátom a Berlusconim. Pre údajné styky s mafiou bol Dell'Utri prvýkrát vyšetrovaný už v roku 1994, ale nikdy nebol právoplatne odsúdený.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies