Berlusconi nemôže kandidovať vo voľbách do EP a vzdal sa titulu Cavaliere

NETKY.SK • 20 Marec 2014, 07:35 • 2 min
Berlusconi nemôže kandidovať vo voľbách do EP a vzdal sa titulu Cavaliere

RÍM - Najvyšší taliansky súd potvrdil dnes dvojročný zákaz vykonávania verejných funkcií pre expremiéra krajiny Silvia Berlusconiho a súčasne zamietol odvolanie advokátov 77-ročného mediálneho magnáta.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie kasačného súdu vzali Berlusconiho právni zástupcovia podľa slov advokáta Niccolu Ghediniho na vedomie s neskrývanou trpkosťou.

      

Berlusconi, pre ktorého tento verdikt znamená vynútenú neúčasť v májových voľbách do Európskeho parlamentu, reagoval slovami: "Chcú ma zničiť, ale ja to nedovolím". Expremiér podľa talianskych médií využije túto situáciu, aby sa prezentoval ako obeť, martýr údajne ľavicovej talianskej justície. Keďže Berlusconi už skôr opustil taliansky Senát, ďalšie praktické dôsledky dnešného verdiktu pre neho budú len limitované.

      

Aj tak však Silvio Berlusconi prišiel práve dnes o ďalší čestný titul Cavaliere de lavoro, ktorý mohol používať od roku 1977. Dobrovoľným opustením Radu rytierov práce predišiel pravdepodobnému vylúčeniu z tohto spoločenstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies