Berlín potvrdil: Merkelová 2. februára navštívi Budapešť

NETKY.SK • 28 Január 2015, 16:20 • 2 min
Berlín potvrdil: Merkelová 2. februára navštívi Budapešť

BUDAPEŠŤ/BERLÍN - Nemecká vláda dnes v Berlíne oficiálne potvrdila, že kancelárka Angela Merkelová navštívi 2. februára Budapešť, informovala agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu nemeckej vlády Steffena Seiberta bude kancelárka rokovať s maďarským premiérom Viktorom Orbánom o dvojstranných záležitostiach, európskych témach, aktuálnych maďarských otázkach, ale aj o situácii na Ukrajine.
     

Podľa MTI Merkelová navštívi Maďarsko na pozvanie Segedínskej univerzity, ktorá jej na pôde Nemeckej univerzity Gyulu Andrássyho v Budapešti udelí v prítomnosti poslucháčov piatich maďarských univerzít čestný doktorát. Po slávnostnom akte budú mať možnosť študenti položiť kancelárke otázky.
     

Merkelovú, ktorá navštívi aj synagógu na ulici Dohány, kde bude rokovať s predstaviteľmi maďarských židovských organizácií, prijme tiež maďarský prezident János Áder.
     

Nemecká kancelárka navštívila Maďarsko naposledy v roku 2009.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies