Belgický futbalista Amadou Onana sa stal terčom rasistického útoku, Everton incident odsúdil

NETKY.SK • 21 August 2023, 15:21 • 2 min
Belgický futbalista Amadou Onana sa stal terčom rasistického útoku, Everton incident odsúdil

LIVERPOOL - Belgický futbalista Amadou Onana sa stal terčom rasistického útoku. Na 22-ročného hráča Evertonu, ktorý má korene v africkom Senegale, bol mierený príspevok na sociálnej sieti. Anglický klub skutok odsúdil a vyhlásil, že páchateľa vypátra.

slovakia

left justify in out

"Everton Football Club dôrazne odsudzuje akúkoľvek formu rasistického a diskriminačného obťažovania našich hráčov. Klub si je vedomý rasistického príspevku namiereného proti Amadouovi Onanovi. Takéto napádanie je odporné, nebude a nemalo by sa tolerovať. Klub vedie vyšetrovanie s cieľom identifikovať zodpovednú osobu a pri vyšetrovaní bude podporovať aj políciu. Všetci musíme zaujať postoj nulovej tolerancie a nahlásiť takéto správanie platformám sociálnych médií a úradom. Rasizmus nemá miesto na internete, na našich štadiónoch, ani v našich komunitách," citovala z vyhlásenia klubu agentúra DPA.

 

Onana prišiel do Evertonu vlani z francúzskeho Lille. Defenzívny stredopoliar odohral v minulej sezóne Premier League 33 zápasov. V letnom prestupovom období ho spájali s odchodom do Manchestru United.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: The Athletic
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies