Belgicko vyčlení na boj proti islamistickému násiliu 400 miliónov eur

NETKY.SK • 19 November 2015, 12:11 • 2 min
Belgicko vyčlení na boj proti islamistickému násiliu 400 miliónov eur

BRUSEL - Belgicko vyčlení na boj proti islamistickému násiliu 400 miliónov eur. Oznámil to dnes tamojší premiér Charles Michel, ktorý ďalej uviedol, že tieto prostriedky budú použité na zamedzenie nenávistných komentárov, vystopovanie potenciálnych extrémistov a posilnenie tajných služieb.

slovakia

left justify in out

Michel na zasadnutí federálneho parlamentu uviedol, že Brusel v reakcii na parížske útoky zavedie takisto bezpečnostné opatrenia, medzi ktoré bude patriť napríklad uväznenie bojovníkov vracajúcich sa zo Sýrie či uzatvorenie neregistrovaných bohoslužobných miest.


Belgicko je v stredobode vyšetrovania po tom, ako vyšlo najavo, že tu žili najmenej dvaja účastníci minulotýždňových útokov, píše agentúra Reuters.


Belgické úrady vykonali v okolí Bruselu už šesť razií - vo všetkých prípadoch zameraných na samovražedného atentátnika z Paríža Bilala Hadfiho. Belgická prokuratúra oznámila, že zásahy sa odohrali v bruselskej štvrti Sint-Jans-Molenbeek a inde.


Hadfi bol identifikovaný ako jeden z troch útočníkov na štadióne Stade de France. Záťahy sa sústredili na "jeho sprievod", spresnila agentúra AP.


Francúzsky minister Manuel Valls medzitým varoval, že komplici atentátnikov, ktorí minulý týždeň zaútočili na viaceré ciele v Paríži, by mohli použiť chemické a biologické zbrane, pričom vyzval parlament, aby predĺžil mimoriadny stav.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies