Belgicko eviduje líbyjské vklady za vyše 14 miliárd eur

NETKY.SK • 6 September 2011, 18:57 • 2 min
Belgicko eviduje líbyjské vklady za vyše 14 miliárd eur

Belgicko eviduje líbyjské vklady za vyše 14 miliárd eur

slovakia

left justify in out

img

Belgický finančný denník L'Echo dnes uviedol, že podľa získaných informácií štyri belgické finančné a bankové inštitúcie spravujú účty bývalého líbyjského režimu v hodnote 14 miliárd eur. Správu denníka prebrala spravodajská agentúra Belga.

Všetky zmienené banky a finančné domy rešpektujú a aplikujú rozhodnutie OSN o uvalení sankcií na predstaviteľov bývalého režimu Muammára Kaddáfího. Výška líbyjských zmrazených účtov v Belgicku sa odhaduje na vyše 14 miliárd eur.

Najviac finančných zdrojov pôvodom z Líbye sa nachádza na účtoch finančnej skupiny Euroclear poskytujúcej finančné služby. Podľa denníka L'Echo hodnota líbyjského majetku v tejto spoločnosti dosahuje 12,8 miliardy eur. V banke KBC sú účty v hodnote 841,3 milióna eur, banka ING uviedla účty v sume 376 miliónov eur a líbyjskí vkladatelia najmenej financií v Belgicku uložili do BNP Paribas Fortis, ktorá uvádza účty vo výške 43 miliónov eur.

Skupina Euroclear, ktorá uviedla, že nemala nijaké priame obchodné kontakty s predstaviteľmi alebo firmami z Líbye, spravovala iba šesť účtov, z ktorých väčšina bola založená Líbyjským štátnym fondom. Iba 12,6 milióna eur v Euroclear bolo na bežných účtoch. Zvyšné tri banky nahlásili, že líbyjské vklady boli väčšinou na bežných účtoch a okrem toho išlo najmä o vklady a záruky zo strany líbyjskej centrálnej banky a Sahelo-saharskej banky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies