Beckenbauer kvôli trestu od FIFA nenavštívi Brazíliu

NETKY.SK • 14 Jún 2014, 17:58 • 2 min
Beckenbauer kvôli trestu od FIFA nenavštívi Brazíliu

RIO DE JANEIRO - Bývalý úspešný nemecký futbalový reprezentant Franz Beckenbauer nepocestuje na majstrovstvá sveta do Brazílie.

slovakia

left justify in out

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) potrestala Beckenbauera 90-dňovým zákazom akejkoľvek účasti vo futbalovom dianí. Dôvodom je vyšetrovanie v súvislosti s voľbou Kataru ako hostiteľskej krajiny svetového šampionátu v roku 2022. Niekdajší člen výkonného výboru Medzinárodnej futbalovej federácie hlasoval v decembri 2010 za Katar. "Predpokladám, že viac nie som vítaný na pôde FIFA," uviedol Beckenbauer pre nemecké periodikum Bild.

 

Dočasný zákaz si vyžiadal šéf vyšetrovacej komory etickej komisie Michael Garcia potom, ako bývalý stopér nemeckej reprezentácie v priebehu minulého týždňa dvakrát nesúhlasil s návrhom na stretnutie. 

Beckenbauer, ktorý vyhral majstrovstvá sveta ako hráč (1974) aj tréner (1990), pracuje momentálne ako ambasádor úradujúceho nemeckého šampióna Bayern Mníchov. Tiež plní funkciu poradcu FIFA. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies