Beblavý: Úradníci zodpovední za zlyhania si len vymenili miesta

NETKY.SK • 22 September 2014, 12:05 • 2 min
Beblavý: Úradníci zodpovední za zlyhania si len vymenili miesta

BRATISLAVA - Minister školstva Peter Pellegrini (Smer-SD) koncom augusta ohlásil, že odvolal generálneho riaditeľa Agentúry Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pre štrukturálne fondy EÚ (ASFEU) Mariána Kostolányiho.

slovakia

left justify in out

Pellegrini svoje rozhodnutie odôvodnil tým, že nie je spokojný s fungovaním agentúry. Jej vedením dočasne poveril Róberta Škripka. Ten dovtedy pôsobil pod Kostolányim ako riaditeľ kancelárie generálneho riaditeľa ASFEU. Ako dnes upozornil nezaradený poslanec Miroslav Beblavý, Kostolányi a Škripko si v agentúre len vymenili pozície. "Marián Kostolányi sa po odvolaní z pozície generálneho riaditeľa stal riaditeľom kancelárie generálneho riaditeľa ASFEU. Obaja páni si tak len vymenili stoličky vo vedení ASFEU," upozorňuje Beblavý, ktorý už v tejto veci poslal šéfovi rezortu školstva interpeláciu.

 

Pellegrini podľa jeho vyjadrenia z augusta urobil v agentúre zmeny pre nedostatočné čerpanie fondov, ktoré pred koncom programovacieho obdobia predstavuje len necelých 60 percent, a zároveň pre nedostatky a chybovosť vo veciach, ktoré od agentúry vyžadoval. Ako dodáva Beblavý, podľa donedávna platnej organizačnej schémy agentúry podliehali riaditeľovi kancelárie generálneho riaditeľa šéfovia oboch realizačných sekcií ASFEU, teda Sekcie implementácie Operačného programu Vzdelávanie a Sekcie implementácie Operačného programu Výskum a vývoj. "Róbert Škripko bol tak manažérsky priamo zodpovedný za realizáciu oboch operačných programov. ASFEU tak dnes vedie človek zásadne spoluzodpovedný za doterajší vývoj," dodáva poslanec. Dnes preto ministrovi školstva zaslal interpeláciu, v ktorej sa ho pýta: "Považujete tento postup za svoj príspevok ako nový minister k vyvodeniu jasnej zodpovednosti za zlyhania a zlepšeniu čerpania štrukturálnych fondov na ministerstve školstva? Prečo očakávate, že táto rošáda dvoch zodpovedných pracovníkov povedie k zlepšeniu čerpania štrukturálnych fondov?" 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies