Bayern zdolal v odvete Paríž St. Germain 2:0 a postúpil do štvrťfinále

NETKY.SK • 9 Marec 2023, 09:50 • 2 min
Bayern zdolal v odvete Paríž St. Germain 2:0 a postúpil do štvrťfinále

Bratislava - Futbalisti Bayernu Mníchov postúpili do štvrťfinále Ligy majstrov. V stredajšom odvetnom súboji osemfinále zdolali doma Paríž Saint-Germain 2:0 a potvrdili triumf 1:0 z prvého stretnutia.

slovakia

left justify in out

O presné zásahy sa postarali v 61. minúte Eric Choupo-Moting a v 89. minúte Serge Gnabry.  Francúzsky šampión vypadol v osemfinále najprestížnejšej európskej klubovej súťaže druhýkrát za sebou, pred rokom nestačil na Real Madrid. Milánčanom stačila aj bezgólová remíza na ihrisku Tottenhamu Hotspur. V úvodnom meraní síl doma na San Sire zvíťazili 1:0.
PSG potreboval nielen zmazať manko z prvého duelu, ale musel sa o to pokúsiť aj bez Brazílčana Neymara, ktorý si zranil členok a sezóna sa pre neho skončila. Tréner Parížanov Christophe Galtier za neho nehľadal náhradu a do útoku postavil iba dvojicu Lionel Messi a Kylian Mbappe. Tá sa v úvode dlho nevedela dostať k zakončeniu, Bavori veľmi kvalitne bránili. Až v 25. min našiel Messiho v šestnástke ideálne Nuno Mendes, no obetavý Alphonso Davies Argentínčanov pokus zablokoval. Parížania mali viac z hry, no Bayern trpezlivo čakal na svoju šancu a tá prišla v 32. min. - Davies namieril z uhla presne, no brankár Donnarumma sa nenechal zaskočiť. V 36. min postihla Parížanov ďalšia rana, pre zranenie musel z ihriska odísť obranca Marquinhos. O dve minúty sa však mohli tešiť z gólu. Najväčšiu možnosť im do prestávky pripravil brankár súpera Sommer, ktorý urobil chybu v rozohrávke. Vitinha poslal loptu smerom na bránu, no spasiteľom Bayernu sa stal Matthijs de Ligt, ktorý ju vykopol z bránkovej čiary.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies