Trump vyjadril Orbánovi tri týždne pred voľbami „plnú a totálnu“ podporu

NETKY.SK • 15 Marec 2022, 21:35 • 2 min
Trump vyjadril Orbánovi tri týždne pred voľbami  „plnú a totálnu“ podporu

BUDAPEŠŤ – Bývalý americký prezident Donald Trump vyjadril tri týždne pred maďarskými parlamentnými voľbami „plnú a totálnu“ podporu predsedovi maďarskej vlády Viktorovi Orbánovi, informuje spravodajca TASR na základe Trumpovho vyhlásenia zverejneného v utorok na Twitteri prostredníctvom jeho hovorkyne Liz Harringtonovej.

slovakia

left justify in out

„V súvislosti s dianím medzi Ruskom a Ukrajinou - popri mnohých iných záležitostiach - potrebuje skvelý a úžasný ľud Maďarska aj naďalej silné vodcovstvo premiéra Viktora Orbána viac než kedykoľvek. On (Orbán) je húževnatý, múdry a miluje svoju krajinu... V nadchádzajúcich voľbách má aj naďalej moju plnú a totálnu podporu!“ píše sa v Trumpovom vyhlásení zverejnenom Liz Harringtonovou. Vo februári sa objavili správy, že Trump by mal na pozvanie Orbána v marci pricestovať do Budapešti. Britský denník Guardian v tejto súvislosti z maďarských vládnych zdrojov zistil, že pozvánku Trumpovi poslal vláde blízky inštitút Centrum pre základné práva (Alapjogokért Központ).

 

 

Spravodajský server 24.hu pripomenul, že 25. a 26. marca usporiada Maďarsko, ako prvá európska krajina, najväčšie konzervatívne podujatie Ameriky - Conservative Political Action Conference, na ktorom bola pravdepodobná účasť Trumpa. Podujatie však pre rusko-ukrajinskú vojnu odložili na 18. mája a bude bez Trumpa. Jeho účasť ale podľa servera telex.hu jeho účasť nebola potvrdená ani pre pôvodne plánovaný termín. Sociálna sieť Twitter účet bývalého amerického prezidenta Trumpa zablokovala v januári 2021 v reakcii na útok jeho stúpencov na washingtonský Kapitol.

 

 

Možno vás zaujme: Prezidentka prítomnosť vojsk NATO na Slovensku považuje za zodpovedné riešenie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies