Basketbalový veterán Chris Paul mieri do Golden State, Jordan Poole bude hrať za Washington

NETKY.SK • 23 Jún 2023, 11:00 • 2 min
Basketbalový veterán Chris Paul mieri do Golden State, Jordan Poole bude hrať za Washington

SAN FRANCISCO - Klub basketbalovej NBA Golden State Warriors získal veterána Chrisa Paula. Opačným smerom do Washingtonu Wizards putuje Jordan Poole.

slovakia

left justify in out

Klub basketbalovej NBA Golden State Warriors získal veterána Chrisa Paula. Opačným smerom do Washingtonu Wizards putuje Jordan Poole. Washington sa rozhodol po nepostupe do play off v uplynulej sezóne začať s prestavbou kádru a omladiť mužstvo. Dohodol sa na odchode s dlhoročným ťahúňom Bradley Bealom, ktorý súhlasil s výmenou za Paula do Phoenixu, hoci podľa zmluvy mohol vetovať každý trejd. Tridsaťosemročný rozohrávač Paul túži získať svoj prvý titul šampióna a očakávalo sa, že za Washington nebude hrať. V tíme Golden State by mohol prijať aj úlohu náhradníka za Stephenom Currym. "Som nadšený. Už som hovoril aj so Stephom a konverzácia bola dobrá," oznámil Paul podľa ESPN.

 

Dvadsaťštyriročný Poole mal byť budúcnosťou Warriors, no nový generálny manažér klubu Mike Dunleavy mladší sa rozhodol zbaviť jeho lukratívneho štvorročného kontraktu na 140 miliónov dolárov a Wizards odovzdal ešte aj výber v 1. kole draftu pre rok 2030. Týmto krokom zároveň zvýšil možnosť udržania si dlhoročnej opory Draymonda Greena, ktorý mal pred rokom s Poolom fyzický konflikt a pred pár dňami nevyužil hráčsku opciu a stal sa voľným hráčom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies