Sekretárka Dušana Kováčika sa nevie vyjadriť ku skutkom, ktoré sú mu kladené za vinu

NETKY.SK • 14 Júl 2021, 15:42 • 2 min
Sekretárka Dušana Kováčika sa nevie vyjadriť ku skutkom, ktoré sú mu kladené za vinu

PEZINOK - Bývalá sekretárka Dušana Kováčika Milada Masaryková nevie nič o skutkoch, ktoré sú mu kladené za vinu.

slovakia

left justify in out

Uviedla to dnes na pôde Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Masaryková pôsobila ako sekretárka Dušana Kováčika od roku 2005do jeho zadržania v roku 2020.

 

img

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA: Dušan Kováčik žiada o prepustenie z väzby, svedčiť na súde budú aj jeho bývalí kolegovia

„K uvedeným skutkom sa neviem vyjadriť," povedala s tým, že náplňou jej práce bola bežná sekretárska činnosť. Zároveň je podľa nej Dušan Kováčik veľmi dobrým človekom, s ktorým sa dobre pracovalo. „Vytváral na pracovisku veľmi dobré podmienky," povedala. V jednom prípade však zaregistrovala hádku medzi svojím šéfom a prokurátorom Jánom Hrivnákom. Podľa Masarykovej po sebe kričali, ale nevie, čo bolo predmetom sporu.

 

Prečítajte si: V procese s Dušanom Kováčikom vypovedal bývalý člen takáčovcov. Údajne ho vôbec nepozná!

Masaryková tiež povedala, že cez ňu prechádzala rôzna pošta, ktorú ona predkladala Dušanovi Kováčikovi. Ten záležitosti, ako napríklad uznesenia o začatí trestného stíhania, následne prerozdeľoval riaditeľom odborov na Úrade špeciálnej prokuratúry. Podľa jej slov mala prístup k informačného systému ÚŠP, kde boli evidované všetky spisy. Dušan Kováčik ju podľa jej slov niekedy žiadal, aby mu vytlačila spisy, ktoré on sám nedozoroval. Nevidela v tom však problém, keďže bol špeciálny prokurátor.

 

Mohlo by vás zaujímať: REPORTÁŽ: Takáčovci pôjdu opäť pred súd. Špeciálna prokuratúra obžalovala 16 osôb
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies