Leila Kurmanová - kráska s mužskou špecializáciou - je nová hrdinka projektu: Rusko. Máme 30 rokov!

NETKY.SK • 23 Október 2021, 16:06 • 2 min
Leila Kurmanová - kráska s mužskou špecializáciou - je nová hrdinka projektu: Rusko. Máme 30 rokov!

MOSKVA – V Rusku sa objavil nový veľkometrážneho dokumentárneho filmu Rusko. Máme 30 rokov, v ktorom účastníci rozprávajú o svojich životoch, úspechoch a snoch. Hrdinkou dokumentu je docentka oddelenia Lokomotív Štátnej dopravnej univerzity v SamareLeila Salimovna Kurmanová.

slovakia

left justify in out

Tento rozsiahly projekt spojil desiatky talentovaných a výnimočných ľudí z celého Ruska. Hrdinovia dokumentárneho filmu  Rusko. Máme 30 rokov sú mladí predstavitelia rôznych profesií do 30 rokov, ktorí dosiahli pôsobivé pracovné výsledky.

 

„Mám 30 rokov, som zo Samary. Som kandidát technických vied so špecializáciou Tepelné motory. Považujem sa za lokomotívu, ktorá ide za svojím cieľom,“ hovorí Leila Kurmanová.

 

Leila je hrdá na svoj silný charakter a je presvedčená, že toho v živote ešte veľa dosiahne. „Mnohí ma spočiatku nebrali veľmi vážne. Musela som deň čo deň dokazovať, že si zaslúžim stať sa súčasťou veľkej vedy. Závisť ľudí je pre mňa motiváciou, signálom, že všetko robím správne.“

 

Lokomotíva je pre ňu symbolom pokroku a pohybu v doslovnom i prenesenom zmysle. Vo svojich 30. rokoch sa stala výskumnou pracovníčkou oddelenia Lokomotívy Štátnej železničnej univerzity v Samare a kandidátkou technických vied.

 

„Naftu nahrádzame zemným plynom. Naša téma je zameraná na zlepšenie kvality života ľudí. V celej krajine nebude ani desať dievčat tejto špecializácie. Ničím stereotypy, že krásne dievča nemôže byť múdre,“ hovorí Leila Kurmanová.

 

Leila sa cíti rovnako sebavedomo vo vedeckom laboratóriu, aj na súťažiach krásy. Minulý rok získala hrdinka filmu Grand Pri Miss Perla Ruska – 2020. „V živote som maximalista. Pre mňa je dôležité byť prvá,“ vysvetľuje Kurmanová.

 

Leila sníva o vytvorení projektu zameraného na ochranu životného prostredia a uskutočnenie vedeckého objavu svetovej úrovne. Dievča verí, že hlavné vrcholy sú ešte pred ňou. „Pre mňa je to sen: stať sa uznávanou vo svetovej vedeckej komunite,“ hovorí Leila Kurmanová.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies