Basgitarista U2 si uctil kolegov: Mal som veľké šťastie na priateľov, ktorí mi pomohli zbaviť sa závislosti

NETKY.SK • 28 Jún 2017, 09:05 • 2 min
Basgitarista U2 si uctil kolegov: Mal som veľké šťastie na priateľov, ktorí mi pomohli zbaviť sa závislosti

NEW YORK - Basgitarista legendárnej kapely U2 Adam Clayton vzdal hold svojím dlhoročným spoluhráčom, ktorí ho podľa jeho vlastných slov zachránili v čase, keď sa liečil zo závislosti od alkoholu.

slovakia

left justify in out

"Mal som veľké šťastie, pretože som mal troch priateľov, ktorí vedeli, čo sa so mnou deje, a ktorí ma milovali dostatočne na to, aby ma dokázali zachrániť, keď som padal," vyhlásil 57-ročný Clayton na odovzdávaní ocenení MusiCares v New Yorku.

 

"Myslím, že ma milovali ešte predtým, ako som sa naučil milovať sám seba," povedal o svojich kolegoch z kapely.

Spevák Bono Vox, gitarista The Edge a bubeník Larry Mullen sa podľa Claytona správali v duchu textu jednej z prvých piesní U2 I Will Follow: "Ak odchádzaš, tak odíď, ja pôjdem za tebou."

Osobou, ktorá ho definitívne presvedčila, aby sa vzdal alkoholu, bol však gitarista a spevák Eric Clapton, zaspomínal si Clayton.

Dôvod, prečo sa z neho stal alkoholik, bol podľa neho veľmi prostý. "Nemyslel som si, že by sa dalo fungovať v kapele, a pritom nepiť. Je to súčasť našej kultúry," povedal basgitarista U2.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies