Basgitarista Juraj Griglák pokrstil nový album

NETKY.SK • 2 Október 2017, 09:24 • 2 min
Basgitarista Juraj Griglák pokrstil nový album

BRATISLAVA - Slovenský basgitarista Juraj Griglák pokrstil v nedeľu večer v bratislavskom Kafe Scherz nový album.

slovakia

left justify in out

Nahrávka zachytáva koncert, ktorý Griglák odohral v rámci koncertnej šnúry v roku 2015 v Martine so známymi americkými džezmenmi, pianistom Bobbym Sparksom, bubeníkom Poogie Bellom a saxofonistom Chrisom Hemingwayom.

 

„To cédečko vzniklo, pravdupovediac, na záchode. Pred dvoma rokmi sme sa stretli s Robom Pospišom a Martinom Sillayom na jednom podujatí na záchode a oni sa ma pýtali 'Čo nové?' A ja som si vtedy spomenul, že mám v šuflíku USB kľúč s nahrávkou z tohto koncertu. Takže vďaka vydavateľstvu Real Music House, ktoré na to zohnalo peniaze, sa to podarilo zrealizovať. Zmixovali sme to a vydali, je to na svete,“ povedal počas večera Griglák.

Krstnými otcami albumu sa stali herec Juraj Mokrý a bratia Anton a Sáva Popovičovci. Nahrávku pozostávajúcu z piatich skladieb pokrstili drtinou z PKO.

 

„Je mi veľkou cťou, že si si spomenul na takúto možnosť, tento triumvirát poslať sem, aby bol pri tomto vzácnom momente. Chcem ti vyjadriť najväčšie slová obdivu. Neviem, ako by som mohol vyjadriť tú nádheru a tú ľahkosť, rýchlosť, precíznosť, presnosť a dokonalosť, akou hráš na tento nástroj. Obdivujem ťa a keď si mi poslal esemesku, že by som tu mohol stáť ako jeden z troch, tak som sa rozplakal. Je to veľký a významný bod mojej kariéry,“ zavtipkoval Mokrý.

Griglák v rámci krstu pre návštevníkov a návštevníčky odohral aj plnohodnotný koncert. Spolu s ním sa na pódiu predstavili Chris Hemingway, izraelský bubeník Utsi Zimring a slovenský klavirista Eugen Vizváry.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies