Bartošek zo Slov-maticu: Pochovali sme sa v prvom striedaní

NETKY.SK • 11 November 2015, 09:54 • 2 min
Bartošek zo Slov-maticu: Pochovali sme sa v prvom striedaní

BRATISLAVA - Po 116 sekundách sa rozplynuli ambície slovenského futsalového majstra Slov-matic FOFO Bratislava na úspech v utorňajšom prvom zápase D-skupiny elitnej fázy Futsal Cupu 2015/2016 na ZŠ Ondreja Nepelu. "Oranjes" inkasovali zbytočné dva góly, po ktorých napokon prehrali s ukrajinským favoritom Lokomotivom Charkov 0:2.

slovakia

left justify in out

Tréner 10-násobného slovenského majstra Martin Rejžek už pred turnajom označil súboj s ukrajinským majstrom za kľúčový. Jeho tím ale zbabral úvod a podľa slov ofenzívneho hrotu Gabriela Bartošeka sa tým "pochoval". Najmä prvý gól bol nešťastný, keď si Dušan Rafaj v 23. sekunde strelil vlastný gól a potom Dmytro Sorokin v čase 1:56 minúty do otrasenej obrany adresoval druhé K.O. "Jedna z hlavných úloh bola koncentrácia, a my sme sa pochovali v prvom striedaní, v ktorom sme dostali dva góly. Celý zápas sme sa potom snažili dobyť ich bránu, no nebolo nám súdené," hodnotil v mixzóne po zápase Bartošek.

 

Dlhoročná opora 8-násobného účastníka Elite Round však triezvo uznala kvality Charkovčanov: "Vedeli sme, že hrajú v strojovom tempe, sú fantasticky kondične pripravení a zvládli to veľmi dobre aj takticky. Bolo vidieť, že majú ťažšiu ligu, a že takéto náročné zápasy majú v nohách. Nám chvíľu trvalo, kým sme sa prispôsobili tomuto tempu. Bojovnosť na našej strane bola, ale kvalita bola na ich. Ich rýchlosť bola veľká. My sa s tým v lige nestretneme, v Main Round to bolo tiež ešte pomalšie a toto už je level ako Kajrat minulý týždeň. Ich východoeurópska škola je známa, že hrajú takto na úkor hravosti, ale každý sa presadzuje tým, čím vie."

 

Niet veľa času, už v stredu večer sa bude podávať zo slovenského pohľadu vrcholné menu turnaja, z ktorého do Final Four postúpi len víťaz. Slov-matic hrá proti bývalému európskemu šampiónovi SL Benfice Lisabon. "Videli sme Benficu v prvom zápase. Ich súper Kragujevac hral výborne, čo nás dosť prekvapilo. Budeme sa inšpirovať hráčmi Kragujevacu, ktorí veľmi agresívne dostupovali a nebáli sa hrať," dodal Bartošek.

 

Po na úvod peknej návšteve 2250 divákov na prvom zápase FOFO organizátori hlásia, že proti Lisabonu sú na ZŠ Ondreja Nepelu dolné A-tribúny vypredané a musia otvoriť aj vyššie B-tribúny. Atmosféra by teda mala byť vynikajúca. "Verím, že nás diváci poženú ešte viac a bude to lepšie. Na to, že to je futsal prišlo dosť divákov a tomu sme radi. Čím ich bude viac, tým to bude zaujímavejšie aj pre nich a verím, že proti Benfice by nás mohli hnať ešte viac. My sme Charkovou pomohli našou hlúposťou, toto som si nepredstavoval ani v najhoršom sne. Že si dáme takýto vlastný gól. Ale stane sa to, nie sme stroje," povedal tréner Rejžek.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies