Barcelona rozstrieľala Santos 8:0, Neymar hral premiérovo s Messim

NETKY.SK • 3 August 2013, 15:11 • 2 min
Barcelona rozstrieľala Santos 8:0, Neymar hral premiérovo s Messim

BARCELONA - Duel bol dohodnutou súčasťou prestupu Neymara zo Santosu do Barcelony, zároveň zápasom o Trofej Joana Gampera.

slovakia

left justify in out

Premiéra na lavičke španielskeho futbalového giganta FC Barcelona vyšla novému koučovi Gerardovi Martinovi excelentne, keď jeho tím deklasoval v domácom prostredí brazílsky FC Santos 8:0. 

Dvakrát sa v drese úradujúceho španielskeho majstra gólovo presadil Cesc Fabregas, ďalšie presné zásahy pridali Lionel Messi, Alexis Sanchez, Pedro, Adriano Jean Marie Dongou a obranca Santosu Leo prispel k debaklu svojho tímu vlastným gólom.

Premiérovo sa v drese Barcelony objavili naraz na ihrisku Messi s novou akvizíciou Neymarom a počas 17 minút ukázali, že by ich spolupráca v ofenzíve mohla fungovať. Brazílsky supertalent prišiel na ihrisko po prestávke a bol blízko aj k svojmu prvému gólu za katalánsky veľkoklub, ale jeho strelu zastavilo brvno.

Duel bol dohodnutou súčasťou prestupu Neymara zo Santosu do Barcelony, zároveň zápasom o Trofej Joana Gampera.

Nový kouč Martino naznačil, že nechce meniť tradičné rozostavenie 4-3-3, v hernom prejave Barcelony ale bolo badateľné agresívnejšie napádanie súpera a presing vysoko na polovici súpera. Z toho pramenili chyby Santosu a šanca za šancou pre domácich. "Barcelona s loptou na nohe bola už ľahko čitateľná, teraz sa snažím mužstvu vštepiť zmeny rytmu s alternatívnym zapájaním obrancov a krídelníkov do ofenzívy, takže môžeme striedať postupný a rýchly protiútok. Navyše nútim hráčov bez lopty tlačiť na súpera vysoko na jeho polovici a dnes sa nám to darilo v oboch polčasoch," netajil spokojnosť "Tata" Martino.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies