Barcelona klesla najviac, no koronavírus pomohol aj ovzdušiu týchto ďalších miest

NETKY.SK • 23 November 2020, 21:34 • 2 min
Barcelona klesla najviac, no koronavírus pomohol aj ovzdušiu týchto ďalších miest

Koronavírus a opatrenia smerujúce k zastaveniu jeho šírenia majú aj pozitívny vplyv na životné prostredie.

slovakia

left justify in out

BRUSEL - Vo viacerých európskych veľkých mestách a oblastiach sa vďaka opatreniam počas jarných mesiacov výrazne zlepšila kvalita vzduchu. Informovali o tom predstavitelia EÚ. Ukázalo sa to napríklad aj v prípade výsledkov oxidu uhličitého a jemných tuhých častíc, ktoré sa merali a ktoré môžu negatívne vplývať na zdravie obyvateľstva.

 

 

A vplyv na to mali práve opatrenia proti šíreniu koronavírusu počas prvej vlny. Išlo o to, že hospodárska činnosť sa obmedzila, a to prispelo k ubudnutiu potreby cestnej, leteckej a lodnej dopravy. A pomohlo to ovzdušiiu v rôznych regiónoch.

 

Správa EÚ o kvalite ovzdušia zverejnená v pondelok ukázala, že spomedzi metropolitných oblastí s najväčšou koncentráciou oxidu dusičitého sa najviac pomohlo Barcelone – emisie boli skoro o 59 % menšie v porovnaní s rokom 2019. V Madride išlo o pozitívny pokles o 47 %. 

 

 

Miláno kleslo o 54 percent, Rím o 39. Pomohlo sa takto aj oblastiam v Holandsku, Nemecku či Belgicku. V boji proti koronavírusu sú potrebné aj dezinfekčné gély a rúška, ktoré si môžete kúpiť aj na shop.netky.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies