Viktor Orbán: Svet potrebuje Ameriku so silným vodcom

NETKY.SK • 5 August 2022, 06:20 • 2 min
Viktor Orbán: Svet potrebuje Ameriku so silným vodcom

DALLAS - Maďarský premiér Viktor Orbán vystúpil na výročnej Konferencii konzervatívnej politickej akcie (CPAC) v texaskom Dallase.

slovakia

left justify in out

Maďarský premiér zdôraznil, že je kresťanským politikom a ten podľa jeho slov nemôže byť nikdy rasistom.

 

Zaviedli sme nulovú toleranciu voči antisemitizmu a rasizmu, preto tvrdenie, že Orbán je antisemita alebo rasista, je fake news," povedal na margo kritických reakcií na svoj prejav na 31. Letnej univerzite Maďarov v rumunskom meste Baile Tušnad. V ňom sa dotkol otázky miešania rás.

 

Z domova: ÚRSO vyzýva vládu: Ak okamžite nezakročíte, ľudia si nebudú môcť dovoliť platiť za elektrinu

 

img

 

Podstatou úspechu maďarskej vládnej strany Fidesz podľa Viktora Orbána je,  že si ctí židovsko-kresťanské tradície. Venuje sa tiež otázkam "genderu" a migrácie.

„Sme 15-miliónový národ v strede Európy s unikátnym jazykom. Som staromódnym bojovníkom za slobodu a jediným protimigračným predsedom vlády v Európe." Týmito slovami sa predstavil Orbán v úvode prejavu nazvanom  Ako bojujeme.

 

Zo sveta: NATO spolupracuje so zbrojárskymi firmami, aby sa zvýšili dodávky zbraní Kyjevu

 

img

 

Orbán varoval pred snahami progresívcov oddeliť západnú civilizáciu od kresťansko-židovských koreňov a podrobne vykreslil kroky svojej vlády v otázkach ochrany tradičnej rodiny, detí pred propagandou komunít LGBTQ, hraníc pred ilegálnymi migrantmi, či v oblasti udržiavania nízkych daní.Maďarskí voliči hlasovali za hraničné zábrany a za ochranu detí," podčiarkol.

O vojne na Ukrajine premiér povedal, že Maďarsko je v plnej miere solidárne s ukrajinským obyvateľstvom a dodal, že bez americko-ruských rokovaní nikdy nebude na Ukrajine mier.

„Našou predstavou budúcnosti je, že globalisti môžu ísť do pekla! Ja som prišiel do Texasu. Neviem poradiť, čo by ste mali urobiť, avšak tvrdím, že dosiahnuť mier dokážu iba silní vodcovia. Potrebujeme silnú Ameriku so silným vodcom," povedal Orbán s tým, že svet čaká odpoveď týkajúcu sa budúcnosti od Spojených štátov.

 

Prečítajte si aj: Zelenskyj: Je neprípustné, aby štáty Európskej únie chceli naďalej odoberať plyn z Moskvy!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies