Na Slovensku sa poriadne ochladilo, z horúčav sme prešli do mrazu

NETKY.SK • 11 Júl 2019, 06:25 • 2 min
Na Slovensku sa poriadne ochladilo, z horúčav sme prešli do mrazu

BRATISLAVA - Je to neuveriteľné, ale po vlne extrémne vysokých letných teplôt sa momentálne v Prešovskom kraji vyskytol aj prízemný mráz.

slovakia

left justify in out

Z extrému do extrému. Aj takto by sa dala stručne popísať aktuálna situácia týkajúca sa počasia na Slovensku. Kým pred niekoľkými dňami nestíhali klimatizácie a teploty dosahovali rekordne vysoké hodnoty, momentálne je to presne naopak, namerané boli rekordne nízke teploty, dokonca mráz!

 

Napríklad v stredu nadránom bol v Poprade zaznamenaný prízemný mráz, teplota klesla na mínus jeden stupeň Celzia. "Vo výške dva metre nad povrchom klesla do rána teplota v Poprade na 3,7 stupňa Celzia a v Kamenici nad Cirochou na 6,3 stupňa Celzia. Pre obe stanice to znamená, že tu bolo najchladnejšie ráno s dátumom 10. 7. v histórii pozorovaní," uvádza Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti. Nakoľko boli posledné noci jasné, vytvorili sa dobré podmienky na radiačný pokles teploty vzduchu.

 

img

 

Určite ste postrehli, že ani denné teploty momentálne nie sú tými, ktoré by nás hnali k vode. V priebehu celého dňa sa hodnoty pohybujú len okolo 20-23 stupňov. Ako teda bude nasledujúce dni?

 

Mohli by sme povedať, že nasledujúce dni budú teploty relatívne stabilné. Neočakávame žiadne letné horúčavy, ale malo by byť príjemné teplo. Teplomery budú počas dňa ukazovať 21 až 26 stupňov Celzia. Malo by byť polooblačno, miestami sa môžu vyskytnúť prehánky alebo búrky. Nočné teploty však opäť poklesnú na jesenné hodnoty, pohybovať by sa mali v rozmedzí 10 až 5, na západe väčšinou 15 až 10 stupňov.

 

img

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies