Banskobystričania sa chcú ešte zlepšovať, myslia na finále

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 15:35 • 2 min
Banskobystričania sa chcú ešte zlepšovať, myslia na finále

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejisti Banskej Bystrice sa stali druhými semifinalistami Slovnaft play-off Tipsport extraligy 2014/2015. V pondelok večer zvládli piaty štvrťfinálový duel s Duklou Trenčín (4:2) a sériu vyhrali na zápasy 4:1.

slovakia

left justify in out

Hoci je výsledok jednoznačný, na ľade sa odohrávali tvrdé súboje a obidva tímy si nič nedarovali. "Vydreli sme postup,“ vyjadril sa po skončení piateho duelu banskobystrický útočník Michal Handzuš, ktorý sa v poslednom stretnutí série pričinil o rozhodujúci gól. "Čakali sme veľmi ťažký zápas. Trenčania boli nabudení, sebavedomí po zvrátení štvrtého súboja na jeho konci, ale vydreli sme to v tomto piatom stretnutí série, čo je najhlavnejšie. Sú aj také zápasy play-off, v ktorých to nejde, ale treba to potom pretlačiť a zamakať. Dokázali sme to, no ide iba o prvý krok. Vieme, že musíme hrať o triedu lepšie, ak chceme prejsť cez ďalšieho súpera. Táto séria nám ukázala, čo musíme zlepšovať. Sme ešte ďaleko od ideálu. Play-off zvládajú tie tímy, ktoré sa zlepšujú od kola ku kolu," doplnil Michal Handzuš, ktorý v stredu oslávi 38. narodeniny.

 

Trenčianski hokejisti v pondelňajšom piatom dueli štvrťfinálovej série pod Urpínom dvakrát viedli, ale zápas napokon prehrali. Blízko k vyrovnaniu na 3:3 bol kapitán Dukly Tibor Melichárek, ktorý po zápase priznal určité nedostatky a uznal prehru ako aj silu súpera z Banskej Bystrice. "Netrafil som v páde puk, ktorý skákal za stavu 3:2 pre Banskú Bystricu na bránkovej čiare. Škoda, lebo možno by sme ešte v stredu v Trenčíne nastúpili na šiesty zápas. Hrali sme proti extrémne fyzicky silnému tímu, ktorý má vyrovnané všetky štyri päťky. Vzdorovali sme im solídne, ale chýbalo nám trochu šťastia a sily pred bránkou. Káder sme mali užší, nevyhli sa nám výpadky, ale i skúsenosti boli na strane Banskej Bystrice. Naši mladí chalani si to okúsili a na budúci rok to môžu zúročiť. Nič teraz nie je potrebné rozprávať. Sklamanie z nás cítiť, ale odohrali sme to so cťou a môžeme sa v pohode pozrieť do zrkadla,“ hodnotil ukončenie sezóny skúsený 38-ročný trenčiansky útočník s céčkom na drese. 

 

Banskobystričania sa už môžu pripravovať na semifinálové stretnutia, ktoré ich čakajú na budúci týždeň. Kapitán "baranov" Michal Hudec má s mužstvom spod Urpína dve bronzové medaily, tentoraz by už chcel cenný kov zmeniť na iný odlesk. "Ideme s rešpektom pred ďalším súperom. Budeme mať rovnakú pauzu ako Nitra, na ktorú zrejme už od utorka večera môžeme myslieť. Do semifinále ideme s pokorou, musíme byť pri zemi, hoci by sme všetci radi išli do finále. Oproti minulému roku máme skúsenejší tím, no treba to dokázať aj na ľade," poznamenal banskobystrický kapitán, ktorý okrem dvoch bronzových medailí získal aj zlatú s bratislavským Slovanom. 

 

Tréner Banskej Bystrice Miroslav Chudý si tiež uvedomuje, že v semifinálových stretnutiach musia jeho zverenci predviesť lepší výkon než proti Trenčínu, čo dokumentoval aj týmito slovami: "Trenčania hrali vynikajúco, predovšetkým mladí chalani dobre korčuľovali. Každý zápas v tejto sérii bol ťažký. Mali sme asi najťažšieho súpera v prvom kole. Víťazstvá sa nerodili ľahko. Ak pôjdeme na Nitru, zmeníme herný systém, pretože Nitrania preferujú iný štýl hokeja." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies