Banská Bystrica vyhlásila štvrtý ročník súťaže Do práce na bicykli

NETKY.SK • 14 Marec 2015, 14:44 • 2 min
Banská Bystrica vyhlásila štvrtý ročník súťaže Do práce na bicykli

BANSKÁ BYSTRICA - Mesto Banská Bystrica v spolupráci s Občianskou cykloiniciatívou Banská Bystrica (OCIBB) vyhlásilo štvrtý ročník čoraz populárnejšej súťaže Do práce na bicykli, ktorej cieľom je podporovať rozvoj nemotorovej dopravy v meste.

slovakia

left justify in out

Zároveň ide o druhý ročník tejto súťaže na celoslovenskej úrovni, ktorú pod odbornou garanciou OCIBB vyhlásil národný cyklokoordinátor a súťažia v nej prihlásené mestá. Registrácia pre mestá už prebieha, súťažné tímy sa budú môcť prihlasovať od 1. do 27. apríla prostredníctvom webovej stránky dopracenabicykli.eu.

 

Pravidlá zostávajú rovnaké ako v predchádzajúcich ročníkoch. Súťažiť budú dvoj- až štvorčlenné tímy zamestnancov firiem, úradov či organizácií, ktorých členovia budú od 1. do 31. mája jazdiť do práce a z nej na bicykli. Ocenenie získa tím i jednotlivec, ktorý najazdí na bicykli najviac kilometrov, a tiež tím i jednotlivec, ktorý najazdí do práce a z práce najväčší počet jázd. V bonusovej kategórii sa zo všetkých tímov, ktoré v máji najazdia viac ako dve tretiny ciest do práce a z práce na bicykli, vyžrebuje jeden víťazný. Na národnej úrovni sa budú vyhodnocovať tri súťažné kategórie. Ocenenie získa samospráva, kde súťažiaci najazdili spolu najväčší počet kilometrov v pomere k počtu obyvateľov, samospráva, kde sa zapojilo najväčšie množstvo tímov v pomere k počtu obyvateľov a spoločnosť, z ktorej sa zapojilo najväčšie množstvo tímov.

 

„Každý Banskobystričan, ktorý sa do súťaže zapojí, urobí niečo pre seba, svoje zdravie a ekológiu nášho mesta. Projekty, ktoré majú potenciál rásť a rozširovať sa na celonárodnú či medzinárodnú úroveň budeme aj naďalej podporovať. S tým súvisiaca cyklodoprava a budovanie nových cyklotrás je našou prioritou,“ uviedol banskobystrický primátor Ján Nosko. Hoci v okolí Banskej Bystrice je viacero cykloturistických trás, v intraviláne mesta cyklotrasy chýbajú.

 

Podľa štatutárnej zástupkyne OCIBB Andrey Štulajterovej je účelom kampane primať zamestnaných ľudí, aby z času na čas, zmenili svoje dopravné návyky a využili viac nemotorovú dopravu. „Radi by sme vyzvali všetkých ľudí, aby podporili ekodopravu v našom meste a pokiaľ to pracovné povinnosti dovoľujú, využili bicykle na pravidelné dochádzanie do práce,“ povedala Štulajterová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies