LOH 2020: VIDEO: Päsťou udrela koňa! Nemeckú trénerku Raisnerovú suspendovali!

NETKY.SK • 7 August 2021, 11:59 • 2 min
LOH 2020: VIDEO: Päsťou udrela koňa! Nemeckú trénerku Raisnerovú suspendovali!

TOKIO - Nemeckú jazdeckú trénerku Kim Raisnerovú na olympijských hrách Tokiu v sobotu suspendovali po tom, ako ju počas súťaže v modernom päťboji televízne zábery prichytili pri udieraní nespolupracujúceho koňa.

slovakia

left justify in out

Na televíznych záberoch ľudia videli, ako sa 48-ročná Berlínčanka naklonila a udrela koňa Saint Boy, ktorý odmietol preskočiť prekážky, čo Nemku Anniku Schleuovú stálo šancu na zisk zlatej medaily.

 

 

Prečítajte si: LOH 2020: Sumár z piatka 6. augusta


Medzinárodná únia moderného päťboja (UIPM) preskúmala spomenuté zábery, na ktorých sa zdalo, že Raisnerová udrela koňa päsťou. Taktiež bolo počuť, ako kričí na Schleuovú, aby koňa silnejšie bičovala. "Jej činy považujeme za porušenie pravidiel,“ uviedla vo vyhlásení UIPM. Raisnerovej suspendácia platí iba po zvyšok konania Hier XXXII. olympiády, ktoré sa skončia v nedeľu.

 

img


Samotnú Schleuovú na sociálnych sieťach ľudia kritizovali, že na kone príliš často používa bič. Skupina nemeckých športovcov Athleten Deutschland sa nestotožňuje s nepriateľskými a nenávistnými prejavmi voči Schleuovej, no uviedla, že v modernom päťboji by mali do budúcnosti zvážiť zmenu pravidiel s cieľom zabezpečiť ochranu zvierat a vhodné podmienky súťaže pre športovcov.

 

Prečítajte si tiež: LOH 2020: Slovenský štvorkajak získal bronzovú medailu!


Pretekári v modernom päťboji musia súťažiť na koňoch, s ktorými sa predtým nikdy nestretli. Spomenutý Saint Boy už predtým odmietol spolupracovať s ruským reprezentantom Gulnazom Gubajdullinom a Nemecká únia moderného päťboja uviedla, že k Schleuovej už prišiel traumatizovaný z predchádzajúceho jazdca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies