Banská Bystrica odstraňuje výtlky, na opravu ciest je v rozpočte 450-tisíc

NETKY.SK • 8 Apríl 2016, 08:27 • 2 min
Banská Bystrica odstraňuje výtlky, na opravu ciest je v rozpočte 450-tisíc

BANSKÁ BYSTRICA – Priaznivé počasie v posledných týždňoch praje prvým lokálnym opravám miestnych komunikácií v Banskej Bystrici. Súbežne s celomestskou upratovacou akciou "Za krajšie mesto" samospráva začala aj so strojným čistením hlavných ťahov ciest, chodníkov a vnútroblokov.

slovakia

left justify in out

"Na stavebnú údržbu komunikácií bolo v mestskom rozpočte na tento rok vyčlenených 450.000 eur. Ďalších 270.000 eur sa použije z finančných prostriedkov jednotlivých volebných obvodov," uviedla Renáta Hláčiková, vedúca oddelenia údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí banskobystrického magistrátu.

 

Podľa nej boli počas zimného obdobia v obmedzenom rozsahu opravované lokálne poškodenia komunikácií s použitím technológie nahrievania vozovky infražiaričmi. Od polovice marca začala firma MIS upravovať cesty štandardným spôsobom teplými asfaltobetónovými zmesami. V týchto dňoch spúšťajú naplno prevádzku i výrobcovia asfaltových zmesí, čo správcovi komunikácií umožní začať s opravami väčších celkov ciest a chodníkov.

 

"Doposiaľ sa odstránili výtlky na Moskovskej ulici, na Uhlisku, Radvanskej, Švermovej a Jilemnického ulici. Opravy sú naplánované na Bakossovej ulici vrátane vnútroblokových komunikácií, tiež v lokalite Cesta na amfiteáter, Jegorovovej ulici či Pieninskej a ďalších. So súvislou obnovou ciest a chodníkov počítame v Lazovnej ulici smerom k Základnej škole J. Bakossa, na Ulici prof. Sáru a na Haškovej ulici, Zvolenskej ceste či na Strednej ulici," dodala Hláčiková.

 

Po zime sa mesto zároveň pustilo aj do dokončenia opravy chodníkov a úpravy zelene v parku pred svojou budovou úradu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies