Banky sa vzdajú 15 % pohľadávok voči Váhostavu

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 14:30 • 2 min
Banky sa vzdajú 15 % pohľadávok voči Váhostavu

BRATISLAVA - Veriteľské banky sa vzdajú 15 % zo svojich pohľadávok v prospech nezabezpečených veriteľov spoločnosti Váhostav.

slovakia

left justify in out

Po stredajšom rokovaní ministrov so spoločnosťou Váhostav a jej veriteľmi to oznámil predseda vlády Robert Fico. Premiér zároveň informoval, že veritelia budú môcť za svoje pohľadávky dostať aj akcie Váhostavu - spoločnosť sa rozhodla takto sprístupniť 49 % svojich akcií.

 

Na aktuálnej schôdzi parlamentu poslanci rokujú o novelách zákonov, ktorými sa má zmeniť proces reštrukturalizácie. Podľa Fica by výsledkom zmeny legislatívy malo byť, že nad 50 % z hodnoty pohľadávok budú môcť nezabezpečení veritelia dostať z ďalšej hospodárskej činnosti reštrukturalizovanej spoločnosti. Toto právo pritom nebude podliehať premlčaniu. Ďalšou zmenou má byť možnosť správcu reštrukturalizácie vzdať sa funkcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies