"Zvrhnutý" Maduro v Moskve

NETKY.SK • 25 September 2019, 11:40 • 2 min
"Zvrhnutý" Maduro v Moskve

MOSKVA – Venezuelský prezident Nicolas Maduro opakovane "zvrhnutý“ a "odsúdený“ priletel na oficiálnu návštevu do Moskvy. Situácia vo Venezuele je už dostatočne stabilizovaná, aby prezident mohol opustiť krajinu bez rizika prevratu počas jeho neprítomnosti. Postarali sa o to venezuelská armáda a ich kubánski, ruskí a čínski kolegovia.

slovakia

left justify in out

Maduro nazval Rusko pri príchode svojou "Ruskou vlasťou“ a vyjadril nádej, že posilnenie bratských vzťahov medzi Ruskom a Venezuelou poskytne Venezuele cestu k svetlej a prosperujúcej budúcnosti.

 

Strany diskutovali o súčasnej úrovni spolupráce medzi Ruskou federáciou a Venezuelou, ale, samozrejme, veľa detailov zostáva v zákulisí. Zároveň v OSN nahnevaný Trump nazýval Madura kubánskou bábkou, pritom od toho, kto vlastní Guaido, tieto obvinenia znejú dosť ironicky.

 

Spolu s Madurom priletel do Ruska venezuelský minister ropy a oznámil, že v Moskve sa otvára kancelária venezuelskej štátnej spoločnosti – PDVSA. Z právneho hľadiska už je zaregistrovaná v Moskve od 6. augusta a časť finančných aktív spoločnosti bola prevedená do ruských bánk v zime a na jar tohto roku.

 

V skutočnosti Rusko je jedným z garantov relatívnej (do úplnej ešte ďaleko) ekonomickej stability Venezuely, keďže bez pomoci Ruska a Číny by sankcie už dávno zničili hospodárstvo Venezuely. Medzitým, Američanom sa stále nedarí zvrhnúť čavistov, a preto nahnevané vykrikujú na adresu Číny a Ruska a obviňujú ich v tom, že „sponzorujú brutálnu diktatúru Madura“.  

 

V januári bude už možné si pripomenúť výročie začiatku aktívnych pokusov o prevrat a zvrhnutie Maduro a tiež „prezidentstvo“ Guaida, ktorý nič nekontroloval, ani teraz nekontroluje. Ostáva mu iba sa fotografovať s Trumpom a bojovníkmi drogových kartelov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies