Bank of England ponechala hlavnú úrokovú sadzbu na historickom minime

NETKY.SK • 10 September 2015, 14:05 • 2 min
Bank of England ponechala hlavnú úrokovú sadzbu na historickom minime

LONDÝN - Britská centrálna banka ponecháva aj po dnešnom dni kľúčovú úrokovú sadzbu nezmenenú. To znamená, že hlavná úroková sadzba zotrváva na historickom minime 0,5 %, na ktorom ju banka drží už od marca 2009. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie vedenia Bank of England (BoE) však nebolo jednohlasné a jeden z deviatich členov menovej rady Ian McCafferty hlasoval za zvýšenie úrokovej sadzby o štvrť percentuálneho bodu. Ten istý člen hlasoval za jej zvýšenie aj minulý mesiac.

 

Podľa viacerých ekonómov väčšina členov menovej rady BoE nakoniec zvýšenie úrokovej sadzby podporí, keďže britská ekonomika vykazuje vysoký hospodársky rast a nezamestnanosť neustále klesá. Urobí tak však pravdepodobne až o niekoľko mesiacov.

 

Šance na zvýšenie úrokovej sadzby už tento rok v posledných týždňoch klesli, pod čo sa podpísali otrasy na svetových finančných trhoch. Podľa niektorých ekonómov, ktorých oslovila agentúra Reuters, by banka mohla začať so zvyšovaním sadzieb v 1. kvartáli budúceho roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies