Jaroslav Halák bude chytať v Bostone aj v nasledujúcej sezóne

NETKY.SK • 2 Máj 2020, 12:11 • 2 min
Jaroslav Halák bude chytať v Bostone aj v nasledujúcej sezóne

BOSTON - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák predĺžil zmluvu s Bostonom Bruins a nestane sa po tejto sezóne neobmedzeným voľným hráčom.

slovakia

left justify in out

Nová zmluva 

Čoskoro 35-ročný Halák sa s klubom zámorskej NHL dohodol na novom ročnom kontrakte v hodnote 2,25 milióna dolárov, informoval oficiálny web NHL. V prípade, že v novej sezóne odchytá aspoň 10 stretnutí, mali by mu vyplatiť aj bonus vo výške 1,25 milióna dolárov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jaroslav Halák 41 (@jarohalak),

 

Halák pôsobí v tíme Bruins od roku 2018. V ročníku 2019/2020, ktorý v polovici marca prerušila pandémia koronavírusu, absolvoval v bránke "medveďov" 31 zápasov s úspešnosťou zákrokov 91,9 %. 

 

Hrdina Canadiens 

Hneď v prvom klube NHL, za ktorý chytal, sa stal hrdinom. Prvé kolo playoff 2010, kedy na východe na seba narazili Washington Capitals (1) a Montreal Canadiens (8), boli práve "Habs" s Jaroslavom Halákom považovaní za absolútnych outsiderov. Dokonca za stavu 1:3 na zápasy už videl takmer každý divák Wahington s hviezdnym Alexandrom Ovechkinom v druhom kole. "Caps" však netušili, že tretia výhra proti Montrealu bude ich posledný víťazný zápas v edícii playoff 2010. Montreal vyhral tri zápasy v rade a vyradil najlepší tím základnej časti v súmare 4:3 na zápasy. V nasledovnom videu si pripomíname zápas číslo 6, kde Halák predviedol svoju extratriedu.  

 

 

Ďalšie pôsobenia 

Jeho budúcnosť v Montreale však bola čím ďalej, tým viac neistá. Kanadský mladík brankár Carey Price si hneď získal srdcia domácich, a aj keď bol Halák výborným mužom medzi troma žrďami, musel sa z Montrealu porúčať. Svoje miesto si našiel postupne v kluboch St. Louis Blues, NY Islandres, kde bol nominovaný aj ako jeden z brankárov dekády tímu, chvíľu chytal dokonca aj vo Washingtone. V minulej aj aktuálnej sezóne sa ukázal ako výborný náhradník za skúseného Tukku Raska. Aj preto Boston dlho neváhal, či si slovenského brankára nechať.  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jaroslav Halák 41 (@jarohalak),

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies