Bajnai: Maďari vládu Orbana vymenia, neznášajú, keď ich okradnú

NETKY.SK • 8 Marec 2014, 15:12 • 2 min
Bajnai: Maďari vládu Orbana vymenia, neznášajú, keď ich okradnú

BUDAPEŠŤ - Podľa expremiéra a predsedu Spolu-PM Gordona Bajnai ho najväčším nepriateľom Maďarska nie je Orbán, ale strata nádeje, očakávanie zázraku a strach.

slovakia

left justify in out

Maďari neznášajú tri veci: keď ich okradnú, keď ich prekabátia a keď sa im vyhrážajú, vyhlásil dnes v Budapešti expremiér a predseda Spolu-PM Gordon Bajnai.

Podľa komerčnej televízie ATV Bajnai dodal, že to sú dôvody, prečo 6. apríla v parlamentných voľbách budú Maďari hlasovať proti Orbánovej vláde.

Expremiér na podujatí, na ktorom si pripomenuli prvé výročie založenia strany Spolu-PM, ostro kritizoval vládu premiéra Viktora Orbána najmä za dohodu s Ruskom o rozšírení jadrovej elektrárne v Paksi. Tá podľa jeho vyjadrenia prinesie zdraženie elektriny a ruská pôžička na realizáciu tohto projektu pripúta Maďarsko k Rusku.

Bajnai ale zdôraznil, že najväčším nepriateľom Maďarska nie je Orbán, ale strata nádeje, očakávanie zázraku a strach. "Boh ochraňuj Maďarsko," zvolal v závere predseda Spolu-PM.

Expremiér Bajnai v októbri 2012 oznámil založenie volebného hnutia Spolu za 2014. Zakladateľmi hnutia boli skupina zo spoločenskej siete Facebook Milión ľudí za slobodu maďarskej tlače (Milla), Hnutie maďarská Solidarita a Spolok domov a pokrok. Vlani hnutie pretransformovali na politickú stranu, ktorá sa postupne spojila s Maďarskou socialistickou stranou (MSZP) a Demokratickou koalíciou Ferenca Gyurcsánya, s ktorými vytvorili ľavicový volebný blok Zomknutie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies