Bahamská centrálna banka chce zaviesť pilotnú digitálnu menu

NETKY.SK • 25 Jún 2018, 12:30 • 2 min
Bahamská centrálna banka chce zaviesť pilotnú digitálnu menu

NASSAU – Bahamská centrálna banka plánuje zaviesť pilotnú digitálnu menu podporovanú miestnou vládou.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podpredseda vlády a minister financií Bahám K. Peter Turnquest oznámil, že vývoj plne digitálnej platobnej služby je pre súčasnú vládu cesta vpred.

 

img

 

"Digitálna bahamská mena je obzvlášť dôležitá pre mnohé rodinné ostrovy, keďže mnohé komerčné banky ukončili alebo podstatne obmedzili svoje pôsobenie a nechali obyvateľov bez bankových služieb. Ako ostrovná krajina, kde doprava môže byť pre mnohých, hlavne starších, nákladná, musíme poskytovať finančné služby digitálne a bezpečne," povedal Turnquest.

 

Turnquest tiež obhajoval zavedenie technológie blockchain na celoštátnej úrovni, čo by mohlo transformovať ostrov Grand Bahama na digitálny raj regiónu. Očakáva sa, že vláda skúmať spôsoby, akými by mohla byť technológia blockchain aplikovaná pri vydávaní obchodných licencií, pasov a národného poistenia.

 

img

K. Peter Turnquest

 

Neďaleký ostrov Bermudy taktiež pracuje na vytvorení právneho prostredia pre virtuálne meny a technológiu blockchain. V uplynulých mesiacoch krajina podpísala memorandá o porozumení so spoločnosťou Binance Group a blockchain projektom Shyft.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies