Bach sa teší na fascinujúci súboj o OH 2024

NETKY.SK • 2 Február 2016, 09:25 • 2 min
Bach sa teší na fascinujúci súboj o OH 2024

LOS ANGELES - Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach vyzdvihol profesionalitu predstaviteľov kandidatúry Los Angeles na usporiadanie olympijských hier 2024.

slovakia

left justify in out

Viac mu jeho pozícia nestranného lídra olympijského hnutia nedovolila. Delegácia MOV v uplynulých dňoch navštívila Los Angeles, pozrela si napríklad internáty Kalifornskej univerzity Los Angeles (UCLA), s ktorými sa v najnovších amerických plánoch počíta ako s dedinou pre športovcov.

 

V nedeľu Bach v sprievode viacerých bývalých olympionikov, napríklad atletickej hviezdy Carla Lewisa či športovej gymnastky Nadie Comaneciovej zavítal do haly Staples Center a pozrel si zápas NBA medzi miestnymi Lakers a Charlotte Hornets. Podľa Bacha má kalifornský uchádzač mimoriadne silný tím. "Je pred nami fascinujúca súťaž," povedal Nemec na margo nadchádzajúceho zápasu o právo usporiadať OH 2024.


Los Angeles hostilo olympijské hry 1932 a 1984, o tretie podujatie so symbolom piatich kruhov sa uchádza v súboji s výhradne európskou konkurenciou - Rímom, Parížom a Budapešťou. O dejisku OH 2024 sa rozhodne na zasadnutí MOV v septembri 2017 v peruánskej Lime.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies