Babitzová požiadala o registráciu svojej strany Šanca

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 11:59 • 2 min
Babitzová požiadala o registráciu svojej strany Šanca

BRATISLAVA - Eva Babitzová požiadala o zaregistrovanie svojej strany Šanca. Na ministerstvo vnútra odovzdala 14.051 podpisov. TASR to potvrdila Babitzová. Na registráciu treba aspoň 10.000 podpisov.

slovakia

left justify in out

"Chcem poďakovať našim krajským koordinátorom a tiež dobrovoľníkom, ktorí nám pomohli zbierať podpisy po celom Slovensku," povedala Babitzová. Podpisy odovzdala v stredu (11.3.). Verí, že stranu ministerstvo zaregistruje čo najskôr.

 

Šanca chce vymeniť politikov za odborníkov a zo Slovenska urobiť dobre fungujúci štát. Plánuje zmeniť volebný systém, rozdeliť jeden volebný obvod na osem, chystá aj rodičovský balíček. Zmeny pripravuje i v oblasti školstva, v súdnictve a tiež plánuje riešiť problémy rómskych komunít. Osobitnú pozornosť mieni venovať živnostníkom, malým a stredným podnikateľom.

 

V Babitzovej tíme je okrem iných poslanec Národnej rady SR Viliam Novotný, ktorý bol donedávna podpredsedom SDKÚ-DS, odborníčka na dane a odvody Jarka Lukačovičová a primátor Hriňovej Stanislav Horník, ktorý tiež pred časom odišiel z SDKÚ-DS.

 

Šanca mieni riešiť daňovo-odvodovú reformu, aby bol systém jednoduchší. Plánuje podporovať mladé rodiny, zmodernizovať školstvo, rozvíjať regióny, podporovať mikropodnikanie, tradičné obhospodarovanie a rozvoj cestovného ruchu.

 

Babitzová je presvedčená, že Slovensko môže byť úspešná a moderná krajina. "Poďme hľadať riešenia pre túto krajinu. Urobme si dobre zorganizovaný štíhly štát, zastavme korupciu, urobme si krajinu, ktorá funguje," vyzvala Babitzová všetkých, ktorí majú záujem spolupracovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies