Babcock povedie Kanadu na ZOH v Soči

NETKY.SK • 23 Júl 2013, 08:28 • 2 min
Babcock povedie Kanadu na ZOH v Soči

TORONTO - Mike Babcock povedie mužskú hokejovú reprezentáciu Kanady na blížiacich sa zimných olympijských hrách v ruskom Soči (7. - 23. februára 2014). V pondelok o tom informoval web Kanadskej hokejovej asociácie (Hockey Canada).

slovakia

left justify in out

Asistentmi súčasného trénera Detroitu Red Wings budú Lindy Ruff, Ken Hitchcock a Claude Julien. "Kanadský realizačný tím má skvelé medzinárodné i profesionálne skúsenosti vzhľadom na výzvy, ktoré na nás čakajú v Soči," uviedol vo vyhlásení Steve Yzerman, výkonný riaditeľ kanadského mužského národného tímu.

Päťdesiatročný Babcock priviedol Kanadu k zisku zlata na ZOH 2010 vo Vancouveri a stal sa prvým trénerom, ktorý vstúpil do Triple Gold Clubu. Na svojom konte má okrem najcennejšej medaily na ZOH aj zlato z MS 2004 v Helsinkách a v roku 2008 priviedol Detroit k zisku Stanleyho pohára. Ruff a Hitchcock boli vo Vancouveri 2010 jeho asistentmi. "Zisk zlata v Kanade bolo ako splnenie sna. Vo februári bude pred nami celý rad novým výziev so skupinou nových hráčov a trénerov," povedal Babcock. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies