Azarenková vo finále ženskej dvojhry proti Šarapovovej

NETKY.SK • 26 Január 2012, 08:22 • 2 min
Azarenková vo finále ženskej dvojhry proti Šarapovovej

Azarenková vo finále ženskej dvojhry proti Šarapovovej - Tenis Súperkou bieloruskej tenistky Victorie Azarenkovej vo finále ženskej dvojhry na grandslamovom Australian Open bude Ruska Maria Šarapovová. ampiónka z Melbourne z roku 2008 si v semifinále ako

slovakia

left justify in out

img

img

Súperkou bieloruskej tenistky Victorie Azarenkovej vo finále ženskej dvojhry na grandslamovom Australian Open bude Ruska Maria Šarapovová. Šampiónka z Melbourne z roku 2008 si v semifinále ako nasadená štvorka poradila s druhou nasadenou Češkou Petrou Kvitovou v troch setoch 6:2, 3:6 a 6:4. Šarapovová odplatila súperke prehru z vlaňajšieho finále Wimbledonu. Jej sobotňajší duel s Azarenkovou bude zároveň priamym súbojom o post svetovej jednotky.
      Šarapovová v prvom sete zápasu s Kvitovou skvele returnovala, od stavu 2:2 získala štyri gemy v sérii a získala ho jasne vo svoj prospech, V druhom dejstve česká jednotka zlepšila podanie i returny, po rýchlom brejku si vybudovala náskok 4:1 a vynútila si tretie dejstvo. V ňom sa obe semifinálové aktérky ťahali o každú loptičku. Za stavu 4:4 viedla Kvitová pri podaní súperky 30:0, no Šarapovová následne získala štyri fiftíny za sebou a zápas napokon dotiahla do úspešného konca. V desiatom geme premenila pri servise Kvitovej hneď prvý mečbal.
      Šarapovová po postupe do finále ťažko hľadala slová. "Potrvá niekoľko desiatok minút, kým si uvedomím, čo som dnes dosiahla. V treťom sete som pri svojom podaní musela viackrát otáčať z 15:40. Bola som v zložitej situácii, no vždy sa mi podarilo udržať servis. Za stavu 5:4 som sa maximálne skoncentrovala na return. Petra výborne podávala, no v kľúčovom geme mi vyšlo pár skvelých returnov a to bol kľúč k víťazstvu. V tenise to tak chodí, že aj keď nehráte najlepšie, veľakrát dokážete nájsť spôsob, ako vyhrať zápas. Aj preto tento šport tak milujem," povedala Šarapovová v prvom interview priamo na kurte.
               
      
      ženy - dvojhra - semifinále:
      Maria Šarapovová (4-Rus.) - Petra Kvitová (2-ČR) 6:2, 3:6, 6:4.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies