Až polovica žien žijúcich vo švédskych predmestiach sa necíti bezpečne

NETKY.SK • 6 Júl 2018, 06:09 • 2 min
Až polovica žien žijúcich vo švédskych predmestiach sa necíti bezpečne

ŠTOKHOLM - Takmer polovica žien vo švédskych no-go zónach“ sa vo vlastnej štvrti necíti po zotmení dobre. Tvrdí to švédska národná rada pre prevenciu kriminality (Brå) na svojej stránke (bra.se).

slovakia

left justify in out

Správa zverejnená v piatok tvrdí, že 48 percent žien žijúcich v migrantmi hojne obývaných „no-go zónach“ hovorí, že sa oproti ženám v iných oblastiach Švédska necíti dobre vonku na ulici. V iných častiach krajiny sa dobre necíti alarmujúcich 30 percent žien, píše server stredoevropan.cz.

 

Muži sa v týchto oblastiach cítia omnoho bezpečnejšie. Len 22 percent priznáva, že by sa necítili bezpečne, kým v ostatných častiach Švédska je to 9 percent.

 

Celých 52 percent obyvateľov no-go zón nedôveruje súdnemu systému a neverí autoritám. Okrem toho 20 percent žien i mužov z týchto oblastí tvrdí, že sa už stali obeťami nejakého zločinu.

  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies