Kyjev na dva týždne sprísňuje lockdown. Nemocnice v meste sú plné

NETKY.SK • 5 Apríl 2021, 16:19 • 2 min
Kyjev na dva týždne sprísňuje lockdown. Nemocnice v meste sú plné

V hlavnom meste Ukrajiny vyhlásili prísnejší lockdown v reakcii na najnovší rast počtu prípadov koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Počas najbližších dvoch týždňov od pondelka budú v meste zatvorené všetky školy, verejnú dopravu budú môcť využívať iba ľudia so špeciálnymi dokladmi.

 

Starosta mesta Vitalij Kličko oznámil, že tieto doklady dostanú iba zdravotníci a záchranári, zamestnanci sociálnych služieb, dopravných a energetických firiem, policajti a zamestnanci maloobchodu. „Nemocnice sú takmer plné. Situácia je náročná," povedal Kličko.

 

Mohlo by ťa zaujímať: V ukrajinskom parlamente uviedli, že krajina je blízko rozsiahlej vojny na Donbase

V pondelok zdravotníci nahlásili 458 nových prípadov nákazy koronavírusom a 32 nových úmrtí. V rámci celej Ukrajiny za uplynulých 24 hodín zistili viac ako 10-tisíc nových infekcií. 

 

Na Ukrajine  začali s vakcináciu proti koronavírusu v závere februára po tom, ako dostala 500-tisíc dávok očkovacej látky AstraZeneca. V marci do krajiny prišlo 215-tisíc dávok vakcíny Biotech. Doteraz sa však zaočkovať dalo len cez 290-tisíc obyvateľov krajiny v dôsledku všeobecne rozšíreného odmietania vakcinácie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies